Gå til sidens hovedinnhold

Cole senket skadeskutt Liverpool

Liverpool prøvde og prøvde å komme gjennom Chelseas bastante forsvar, men lyktes aldri i å få ballen i mål. Det gjorde derimot gjestenes Joe Cole.

LIVERPOOL - CHELSEA 0-1:
På den første dagen i 2005 skulle Jose Mourinhos ligaledere ut i en vanskelig bortekamp på Anfield.

Liverpool har vist god form i det siste, med tre strake seierer. Og de røde startet også optimistisk mot Abramovitsjs kjøpelag.

Men Chelsea klarte etter hvert å holde hjemmelaget i tøylene med sitt sterke defensive spill, og ti minutter før slutt lyktes Joe Cole.

Det tekniske talentet hadde kommet innpå for Damien Duff bare fire minutter tidligere.

Etter en corner skjøt Cole inn seiersmålet, via Jamie Carragher. Det ene målet var nok for Chelsea, som befester sin posisjon på toppen av tabellen.

Liverpool var det mest toneangivende laget i store deler av kampen, men det hjalp så lite. Mourinhos Chelsea har en unik flyt om dagen, og da vinnes denne type kamper også.

For Liverpool fortsetter skademarerittet. Playmaker Xabi Alonso måtte ut halvveis i første omgang etter en tøff takling fra Lampard, og brakk ankelen. Han er dermed uaktuell i de neste fem-seks ukene.

Skadelisten til de røde ved Merseys bredder begynner nå å bli usedvanlig lang. Baros, Kewell, Cissé, Smicer, Kirkland, Josemi og Alonso er ikke spillere som er enkle å erstatte i en håndvending.

Vinnere trenger hell
Manager Mourinho innrømte også etterpå at Liverpool hadde fortjent å få med seg poeng fra oppgjøret.

- Jeg synes uavgjort ville vært et rettferdig resultat, sa han etter kampen ifølge Sportinglife.

- På det rette tidspunktet hadde vi litt flaks, noe vinnerlag trenger i avgjørende øyeblikk, innså Mourinho.

Men den selvsikre portugiseren hyllet også sitt sterke lag.

- Vi vant på grunn av vår fantastiske defensive organisering og på grunn av en fantastisk defensiv innsats av laget, særlig av enkelte spillere, understreket han.

- Jeg synes vi har kjempet mye for dette hellet, sa en fornøyd Chelsea-sjef.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken