Gå til sidens hovedinnhold

Colt uten tak til sommeren

Allerede til sommeren kan vi vente å se den italiensk-designede cabrioleten, Colt CZC, fra Mitsubishi på veien. Du kan se bildene nå.

Det er den kjente designeren Pininfarina som får æren for den lille coupé-cabrioleten til Mitsubishi.

Pininfarina er nok mest kjent for å ha bistått Ferrari med design av en rekke modeller, og dette har nok ført til at enkelte ser på italieneren som en utelukkende Ferrari-designer. Men godeste Pininfarina har designet både tog og andre biler.

Kun for Europa
Cabrioleten som heter CZC har sammenleggbart ståltak på lik linje med Mercedes SLK, og Peugeots CC-modeller. På kort tid forvandles bilen fra en coupé til en cabriolet, og skal altså være like bra på vinterstid som sommertid.

Produksjonen starter ved Pininfarinas fabrikk nær Turin i Italia allerede i mars.

Mitsubishifabrikken i Nederland – NedCar vil levere plattformen og essensielle komponenter, mens Pininfarina vil stå for å konvertere bilen til en cabriolet, samt lakkering. Bilen skal bare bli tilgjengelig i Europa.

Stor plattform
Det er plattformen til 5-dørs utgaven av Mitsubishi Colt som cabrioleten baseres på, dette for kunne levere en større cabriolet med «hard top» som senkes ned i bagasjerommet.

Til tross for ståltaket vil kofferter og vesker fortsatt ha forholdsvis god plass i Colt CZC. 5 dørs plattformen gjør det også mulig å utstyre Colt CZC med en 2+2 seteløsning.

Sprek 1,5 liter
Colt familiens nyeste medlem vil være tilgjengelig i Norge med en sprek 1,5 liter/109 hestekrefters motor. Dette er den samme motoren som i dag sitter i Colt CZT, men uten turboladeren.

Prisen på den nye «helårsbilen» fra Mitsubishi er ikke klar ennå, men den skal etter sigende bli konkurransedyktig.

Les mer om bil og trafikk i Bilmagasinet

Her ser du flere bilder av Colt uten tak:

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken