Gå til sidens hovedinnhold

Comeback på Wall Street

Etter onsdagens kraftige fall tok de amerikanske børsene seg sammen torsdag.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Onsdag drev markedsrentene og den høye oljeprisen de toneangivende indeksene i USA ned med godt over prosenten. Torsdag klarer ikke oljeprisen å stige i samme grad og markedsrentene endret seg lite.

NA24 - din næringslivsavis

Nå nærmer oljeprisen seg 70 dollar i den amerikanske handelen og det slår ut i aksjemarkedet. Frykten er at oljeprisen blir så høy at smertegrensen for når forbrukerne tømmer lommebøkene nærmer seg.

- Vi ser et lite tilbakefall etter gårsdagens nedsalg. La oss håpe at det ikke er en dødfødt tilbakekomst, sier en sjefmarkedsstrateg, ifølge Marketwatch.

Renteoppgangen i obligasjonsmarkedet fortsatte torsdag, om enn i liten grad. Onsdag økte markedsrenten på de statlige obligasjonslånene i USA og sendte børsene nedover. Torsdag ligger renten på de tiårige obligasjonene rundt 5,163 prosent.

Den amerikanske sentralbankes delkontor i Philadelphia sa at den regionale produksjonsaktiviteten viste sin sterkeste vekst i juni siden april 2005. Men tross den positive meldingen var det liten endring i markedet på nyheten, da oppgang her allerede var ventet.

Antallet førstegangssøkende til ledighetstrygd økte med 10.000 til 324.000 i forrige uke. Det viser tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet.

Økonomene ventet at antallet førstegangssøkende til ledighetstrygd ville ligge på 311.000. Antallet langtids ledige steg med 39.000 til 2.523.000.

Oljeprisene steg tidligere på dagen da de nigerianske oljearbeiderne forlot arbeidet på landets oljeeksportterminaler da streiken i landet utvidet seg. Men de høye oljelagrene i USA dempet økningen.

- Men oljesektoren gir oss noe hjelp og derfor er råoljen mer konstruktiv i dag enn i går, sier en sjefmarkedsstrateg, ifølge Marketwatch.

De amerikanske oljelagrene steg med 6,9 millioner fat til 349,3 millioner fat forrige uke. Bensinlagrene klatret med 1,79 millioner fat til 203,3 millioner fat.

- Det ser ut som at gårsdagens lagerrapport døyver nyhetene fra Nigeria. Når vi nærmer oss 70 dollar begynner folks neser å blø og prisene reverseres, sier Michael Fitzpatrick hos Man Financial Inc., ifølge Bloomberg.

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i august, 68,61 dollar. Dette er en oppgang på 25 cents eller 0,4 prosent. Prisen er nå 2,5 prosent lavere enn på samme tid i fjor.

Dagens nøkkeltall:
Dow +0,42% til 13.545,84

Nasdaq +0,65% til 2.616,96

S&P 500 +0,62% til 1.522,20

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka