Alberto Contador tapte tid på den 20. etappen, men mye skal til for å frata spanjolen den rosa trøya i Giro d'Italia. Fabio Aru vant for annen dag på rad i rittet på hjemmebane.

Aru viste form for sent til å true sin spanske konkurrent i sammendraget. For både fredag og lørdag rykket han fra resten av feltet opp den siste stigningen.

På den 20. etappen tapte Contador to minutter og 26 sekunder da han ble nummer åtte i mål. Fredag mistet han ett minutt og 18 sekunder. Likevel leder han med to minutter og ni sekunder foran den avsluttende etappen fra Torino til Milano.

Det er svært uvanlig at mye endrer seg blant sammenlagtfavorittene på den siste etappen i de store treukersrittene, spesielt siden de vanligvis avsluttes med flate strekninger. Rytterne som topper resultatlista, pleier også å være enige om ikke å angripe hverandre på den siste etappen.

Nummer to totalt, Aru, imponerte likevel stort opp det siste fjellet, da han for annen dag på rad knuste konkurrentene. Italieneren vant med 18 sekunder til gode på Ryder Hesjedal, og 24 sekunder på Rigoberto Urán. (©NTB)