Gå til sidens hovedinnhold

Coutinho-magi reddet Gerrards drøm

Liverpool slet seg videre i cupen.

BOLTON - LIVERPOOL 1-2:

Den 30. mai spilles FA-cupfinalen på Wembley. Den 30. mai fyller også Liverpools Steven Gerrard år. En FA-cupfinale i London med Liverpool kan bli stjernens siste kamp for klubben før han til sommeren reiser til USA.

Skulle dette bli en realitet måtte Bolton slås onsdag kveld på bortebane. Det første oppgjøret mellom de to lagene endte med 0-0.

Det var imidlertid Bolton som tok ledelsen på straffe i andre omgang og det så stygt ut for Gerrards finaledrøm, men scoringer av Raheem Sterling og Philippe Coutinho mot tampen av kampen sørget før rød jubel.

Dette betyr at Gerrard og Liverpool er videre i cupen.

- Hazard-nivå
I studio var ekpsert Tor-Kristian Karlsen full av lovord om matchvinner Coutinho. Brassen skrev nylig på en ny kontrakt med Liverpool.

- Det første jeg tenker er, hva om han hadde spilt for Brasil i VM i sommer? At en slik spiller ikke har vært i nærheten av landslaget før nå i fjor høst, er litt krise. Han er en av de spilerne med best formkurve i verden over de fem-seks siste månedene, mener den tidligere sportsdirektøren.

- Det blir spennende å se på slutten av året, når verdens beste spillere skal kåres, hvor han befinner seg. Fortsetter han som nå, er alt mulig. Det er få som kommer opp på Lionel Messi-nivå, men Coutinho kan komme opp på nivået under, der Eden Hazard og Sergio Agüero er, tror Karlsen.

Liverpool-sjef Brendan Rodgers er nok glad for å ha Coutinho med videre i flere år. Nordiren var også glad for seieren onsdag kveld.

- Vi hadde god kontroll, men er skuffet over at det ble straffe imot. Det var aldri straffe. Vi måtte grave dypt, være tålmodig og ta sjansene våre. Dette var en stor seier, mot et godt lag, sier han i et TV 2-sendt intervju.

- Vi skapte masse sjanser, men Bolton forsvarte seg bra. Jeg er glad for at det løsnet til slutt, fortsetter Liverpools manager.

Komisk skudd
Første omgang i Bolton var målløs, men ikke uten gode sjanser. De fleste tilfalt Liverpool, men de røde var ikke effektive nok foran kassa.

Allerede etter seks minutter fikk Steven Gerrard skyte fra god posisjon, men mannen som spilte sin kamp nummer 700, traff ikke godt nok.

Liverpool presset på og hadde en del overganger tidlig i første omgang, men det manglet litt presisjon i den siste pasningen i kombinasjonene.

Etter 20 minutter fikk vertene sin største sjanse så langt. David Wheater fikk stå alene i feltet og heade etter et frispark, men Simon Mignolet reddet trygt.

Raheem Sterling startet på topp for Liverpool og brukte farten sin godt. I det 30. minutt fikk unggutten en enorm sjanse. Liverpool-stjernen ble spilt opp inne i feltet, vendte opp, og dyttet kula i stolpen og ut.

Dette var omgangens største sjanse. Første omgang i Bolton vil for øvrig også bli husket for Dorian Dervites skuddforsøk etter 25 minutter. Den tidligere Tottenham-mannen ladet kanoen og skjøt fra god posisjon. Treffet var alt annet enn godt og ballen gikk nesten bakover og til innkast.

Billig straffe
Andre omgang fortsatte i samme sporet som den første. Etter 52 minutter ble Sterling spilt opp av Philippe Coutinho. Sterling avsluttet, fra litt skrå posisjon, men igjen var ikke marginene på ungguttens side.

Like etter fikk hjemmelaget straffe. Zach Clough gikk i bakken inne i feltet og dommeren mente det var straffe. På reprisen så det imidlertid ut til at Liverpools Martin Skrtel bare så vidt var nær Clough.

Fra elleve meter var Eidur Gudjohnson sikker.

Det så bra ut for vertene, men i det 65. minutt skulle jobben bli vanskeligere. Neil Danns fikk sitt andre gule kort for kvelden og måtte tusle av banen.

Minutter senere byttet Liverpool inn Daniel Sturridge.

Coutinho-perle
De siste minuttene ble svært dramatisk med store sjanser til begge lag og publikum satt på nåler. Liverpool presset, men Bolton skapte også sitt.

Emre Can hadde blant annet et skudd fra distanse etter 82 minutter som han hamret i tverrliggeren bak Bolton-keeper Andy Lonergan.

Det så ut til å bli en frustrerende dag for gjestene, men rett etter var Can på farten igjen. Denne gangen vartet tyskeren opp med en utsøkt pasning til Sterling som kom på løp og stjernespilleren satte ballen forbi keeper.

Plutselig gikk det mot ekstraomganger, men på overtid skulle avgjørelsen falle. Philippe Coutinho, som nylig skrev under på en ny kontrakt med Liverpool, vartet opp med et skudd fra øverste hylle og ballen dalte ned bak keeper.

Dermed er Liverpool klare for neste runde.