Gå til sidens hovedinnhold

Cubanerne velkomne i Danmark

På Scandic-hotellene i Danmark er de cubanske gjestene velkomne til å overnatte.

Hans Frank er toppsjef i Hilton og Scandic i Danmark, og han sier han følger dansk lov, og vil ikke avvise gjester fra Cuba, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

– Jeg driver hotellvirksomhet i Danmark, og vi følger dansk lov. Derfor kommer jeg ikke til å avvise gjester fra Cuba. Jeg har ikke fått noen ordre fra USA om at vi ikke kan ta imot gjester fra Cuba. Og dersom det skulle skje, ville det ikke endre noe. Vi blander oss ikke inn i hvor folk kommer fra. Alle er velkomne hos oss, sier Hans Frank, som er toppsjefen i Hilton og Scandic i Danmark til Ritzau.

Dermed tar Frank avstand fra sine norske kolleger som ikke villle ta imot en handelsdelegasjon fra Cuba etter ordre fra de amerikanske eierne. Scandic Sverige har også sagt at de ville avvist delegasjonen.

Ifølge amerikansk lov kan ikke amerikanske firmaer driver forretningsvirksomhet med Cuba.

Scandic er den største hotellkjeden i Norden, og eies av den amerikanske hotellkjeden Hilton. Det er over 140 Scandic-hoteller i Nord-Europa.

Hiltons Europeiske pressetalskvinne, Linda Bain, innrømmer at kjeden er i et dilemma, og sier at det er en vanskelig og uheldig sak.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler