Gå til sidens hovedinnhold

Cup til 40 millioner

Og fra neste år kan klubbene få alle billettpengene selv.

- Cupen har utvilsomt mer inntektspotensial. Og det er på publikumssiden vi har mest å hente, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

NA24 - din næringslivsavis

Kan få hele billettpotten
Mens medieavtalen gir vel 30 millioner til cupkassen, sto publikum, i fjor for vel syv millioner. Totalt kommer det inn vel 40 millioner i nettoinntekter.

- Vi anslår at Haugesund får inn opp mot to millioner fra forbundet, forteller daglig leder Eirik Opedal i cupfinalist Haugesund.

Publikum til 20 mill.
Klubbene får kun tilbake vel 15 prosent av dagens billettinntekter fra de seks rundene før finalen i direkte provisjon. Men etter fotballtinget på Hamar i mars neste år kan hjemmelaget ende med hele billettpotten. Om et forslag som nylig har vært på høring i fotball-Norge bankes gjennom

- Dette vil kunne stimulere til større publikumsoppslutning. Vi kan nok få inn 20 millioner mer i cupen, men da må det komme flere på kampene, sier fotballpresident Kåfjord til NA24.

Han mener at hovedutfordringen ligger å trekke flere i 4. runde til og med semifinalene. Cupen består av seks runder og finale.

Gave fra elitelagene
På fotballtinget i fjor ble inntektene fra cupen omfordelt slik at de mindre klubbene får mer. Dette ble gjort ved at lagene som ryker ut i 1. og 2. runde fikk fem prosent mer av totalsummen.

Fjorårets regnskapstall viser at mens klubbene fra de to øverste ligaene bare fikk en økning på 2,5 ganger 2005-inntektene, så firedoblet klubbene i 2. og 3. divisjon cupinntektene.

- En meget hyggelig omfordeling fra topp- til breddefotballen, og ekstra hyggelig var det at dette ble enstemmig vedtatt, sier Sondre Kåfjord.

Les alt om cupfinalen hos Nettavisen

VEIEN TIL ULLEVAAL:

Lillestrøm: Flisa (3-6), Orkla (0-5), Bærum (4-0), Aalesund (1-0), Lyn (0-1), Stabæk (2-0)

Haugesund: Djerv 1919 (1-6), Fløy (0-1), Løv-Ham (4-0), Start (0-1), NIL-Trysil (6-1), Odd (1-0)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler