Norge tapte sin siste gruppespillkamp mot Danmark 3-5 mandag, og var dermed avhengig av at Kina slo Storbritannia i sin kamp, for at sistnevnte ikke skulle ta den siste semifinaleplassen.

Kina vant til slutt 6-5, og Norge fikk dermed en siste sjanse i en omspillskamp mot Storbritannina tirsdag.

Der sørget Thomas Ulsrud og co. for spenning. Etter sjuende runde var stillingen 4-2 til Norge, men britene kom sterkt tilbake, og utlignet til 4-4 etter en mislykket stein av Thomas Ulsrud. Norge ønsket å blanke den niende omgangen for å kunne avgjøre med sistestein i tiende og siste runde, men en ny miss av Ulsrud gjorde at laget «måtte» ta ett poeng. Dermed gikk Norge opp til ledelse 5-4, men i den siste omgangen ville Storbritannia ha fordel av sistestein.

Den utnyttet de på perfekt vis, og skip David Murdock klarte på imponerende vis å sikre to poeng.

Dermed endte kampen 6-5 til Storbritannia, og de norske curlinggutta, som var det siste gjenværende amatørlaget i OL-turneringen, er slått ut.

Forrige gang det samme laget deltok i et OL, i Vancouver for fire år siden, ble det sølv, og i 2002 ledet Pål Trulsen Norge til OL-gull.

- Det føltes surt. Vi førte hele kampen og ledet fra første omgang til siste stein, sier Ulsrud til NTB.

- Vi har ikke hatt marginene på vår side i denne turneringen. Scoremessig (uttellingen) er vi blant de bedre i OL, kanskje på topp. Derfor føles det ekstra surt. Norge endte på femteplass. Spør du meg personlig, mener jeg vi er mye, mye bedre enn det. Det er litt sprøtt å stå her nå. Jeg var rimelig sikker på at vi skulle være topp fire.

Storbritannia møter Sverige i semifinalen.