TRONDHEIM (Nettavisen): Jonas Svensson ble kåret til årets beste spiller i RBK etter fjorårssesongen. I år blir han viktig brikke når RBK skal forsøke å ta tilbake toppen av tabellen.

- Vi skal ta tilbake gullet der det hører hjemme. I en klubb som Rosenborg er det ikke noe annet som gjelder, sier Svensson til Nettavisen.

Når det gjelder individuelle mål er unggutten like klar i sin tale.

- Fast plass i år også. I tillegg er U21-landslaget et naturlig mål for meg, men da må jeg bli mer målfarlig. Jeg vil også prøve å score flere mål, og få flere målpoeng, sier han.

- Det er jeg stolt over!
- Hvorfor tror du det gikk så bra akkurat for deg i fjor?

- Det var en del tilfeldigheter, sammen med at jeg tok godt vare på sjansen når jeg fikk den, sier unggutten.

Selv om RBK handlet inn spillere, så klarte Svensson å bite seg fast på laget.

- Folk trodde kanskje at jeg bare spilte midlertidig, og at jeg skulle ut av laget når de nye kom inn, men jeg klarte å bite meg fast. Det er jeg stolt over!

(artikkelen fortsetter under bildet)

Mer ansvar
Etter en veldig spennende siste serierunde der RBK til slutt plasserte seg på en bronseplass var fiaskoen nær.

RBK var helt nede på en åttendeplass i løpet av runden, men fikk den hjelpen de trengte og kunne puste lettet ut til slutt.

Likevel vil nok supporterne kreve mer av laget den kommende sesongen, noe Svensson er klar over.

- Forventningene fra folk er der, det er naturlig, men helt ærlig så er ikke det noe jeg tenker på.

- Gått på smell
Klubbkamerat Markus Henriksen har fått pepper for at han ikke presterte like godt i «den vanskelige andresesongen». Svensson påpeker at det er ikke noe han bruker energi på.

- Jeg har hørt en del om «den vanskelig andresesongen», men det tenker jeg ikke på. Da tror jeg at jeg hadde gått på en smell.

Han vil heller bruker energien på andre oppgaver.

- Jeg må ta mer ansvar i år, og ikke være en junior lengre. Jeg må bare kjøre på, og alltid se etter forbedringer i spillet mitt, sier midtbaneterrieren.

Vinn tre måneders gratis tilgang til TV 2 Sumo og dermed alle Premier League-kampene på web-TV: Delta i vår Facebook-konkurranse, der du skal sende inn ditt morsomste, fiktive Premier League-rykte. Delta her.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Serien er viktigst
Etter en sesong uten suksess i verken europacup, cupen og delvis Tippeligaen vil årets sesong være meget viktig for trønderne. Svensson rangerer hva som er viktigst.

- Serien, europacup, cupen, i den rekkefølgen. Det hadde vært fantastisk med europacup, men serien er alltid viktigst, påpeker RBK-spilleren.

Med Markus Henriksen sitt gjennombrudd for to år siden, og Jonas Svenssons i fjorårssesongen, står flere unggutter nå klare til å ta vare på sjansen.

Svensson holder en ekstra knapp på tre navn.

- Det er mange gode unge spillere i RBK nå, men jeg regner med at Fredrik Midtsjø (19) og Daniel Berntsen (19) vil få mye spilletid. I tillegg har vi Ole Sælnes (17) som gjør det veldig bra nå.