Gå til sidens hovedinnhold

- Da jeg snakket med Bale, var han utrolig lykkelig

Men nå er Lundekvam mer usikker.

Den siste uken har Gareth Bale preget ryktebørsene etter at spanske Marca hevdet at Real Madrid skal være villig til å betale over 80 millioner pund for Tottenhams superstjerne.

Sky Sports hevder tirsdag å vite at Real Madrid har lagt inn et bud på 85 millioner pund, rundt 775 millioner norske kroner, uten at noen spillere er inkludert i budet.

Om budet blir godtatt, blir Bale verdens dyreste spiller gjennom tidene.

Lenge har det sett ut til at Bale ville bli værende i Nord-London i enda en sesong, men de siste dagene har både spanske og engelske medier skrevet at waliseren ønsker å flytte til den spanske hovedstaden.

Claus Lundekvam kjenner Bale fra tiden da begge spilte for Southampton. Han tror det skal mye til for at waliseren forlater Tottenham.

- Jeg har sagt hele tiden at jeg tror han blir. Han er veldig lykkelig og jeg vet at han trives veldig godt i Tottenham. Men får de 80 millioner pund for ham, så er det sinnssykt mye penger, sier Lundekvam til Nettavisen.

- Bale sitter med fantastiske kort. Nå skrev han en ny kontrakt før forrige sesong og da fikk han en kraftig lønnsøkning. Men Tottenham vil nok strekke seg veldig langt for å få beholde ham. Men, som sagt, man kan kjøpe en del gode spillere for 80 millioner pund, sier 40-åringen.

- Hoddle var en av heltene hans
Lundekvam sier han ikke har snakket med Bale på noen uker, men forteller at waliseren var svært fornøyd med tilværelsen i London-klubben tidligere i år.

- Da jeg snakket med ham i sesongen som var, var han utrolig lykkelig og trivdes veldig godt. Han var godt fornøyd med det han presterte sportslig. Han er veldig opptatt av å ha det trygt og godt med gode venner rundt seg. Jeg tror det også er viktig for ham for at han skal prestere bra. Men selvfølgelig sportslige utfordringer med Real Madrid og Champions League er veldig spennende. Så har han en agent som selvfølgelig «pusher» ham litt, vil jeg tro, sier den tidligere Southampton-stopperen.

40-åringen forteller at Bale allerede har oppnådd ett av sine store mål da han signerte for Tottenham i 2007.

- Jeg tror drømmen hans var å spille for en storklubb utenom Southampton og da han gikk til Tottenham så var det en drøm for ham. Glenn Hoddle var en av heltene hans, forteller Lundekvam.

- Fortsatt den ydmyke lille gutten
Nordmannen utelukker derimot ikke at Bale har satt seg nye mål.

- Det er ingen tvil om at Gareth Bale er en av verdens beste fotballspillere om dagen. Han har et ekstremt talent som har blomstret noe voldsomt de siste sesongene. Det jeg synes er det kjekkeste med Bale, etter å ha spilt med ham, er at han er en veldig jordnær, beskjeden og hardtarbeidende fotballgutt som elsker fotball. Det er han ennå. Han er den ydmyke, beskjedne, lille gutten ennå, til tross for at han er en superstjerne, sier Lundekvam

- Han har hatt en ekstremt utvikling som spiller og person. Han har sikkert nye drømmer om å spille på en enda større scene. Men jeg husker ikke at han trakk fram noen spesielle klubber som unggutt, sier Lundekvam.

- Kan være agenten som står bak
Lundekvams TV 2-kollega Øyvind Alsaker er også usikker på hva Gareth Bale vil foreta seg.

- Jeg trodde han skulle bli, men nå er jeg usikker på det. Når spillere skjønner at de er gode nok til spille hvor som helst, da er de ikke lette å stoppe, sier Alsaker til Nettavisen.

- Det kan jo også hende at Tottenham har lovet mer enn de vil holde. I så fall er det jo ikke Bale som er «bad guy» her, sier fotballkommentatoren.

Alsaker tror, som Lundekvam, at spillerens agent også har en finger med i spillet.

- Jeg stusser når både Suarez og Bale oppfører seg sånn. Er det klubbenes feil eller er det agenter som står bak? Jeg har en liten mistanke om det siste.

- Levy er en knallhard forhandler
Fotballkommentatoren venter at det nå ligger an til knallharde forhandlinger mellom Tottenhams styreformann Daniel Levy og Real Madrid.

- For Tottenhams del, når de setter verdensrekord i overgangssum, da kan Levy gå med hevet hode selv om han selger Bale. Da skjønner alle det. Den summen der. Da kan man gjøre det uten å signalisere at Tottenham ikke satser, sier Alsaker.

- Dette minner om tidligere «Galacticos»-kjøp som Florentino Perez har gjort. Både Luis Figo og Zinedine Zidane kom til Real etter mange uker med mediekjør.

- Sånn har Perez operert i alle år. Han går til Marca og signaliserer sin interesse der. Så setter de i gang. Det er en velkjent taktikk. Perez er vant til å få det som han vil. Men Levy er en knallhard forhandler. Det spørs hvem som blunker først, sier Alsaker.

Tottenham og Gareth Bale returnerte søndag til London etter å ha deltatt i Asian Trophy-turneringen i Hong Kong. Bale og de andre Tottenham-spillerne skal, etter planen, nå trene i London den kommende uken.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai

Kommentarer til denne saken