Gå til sidens hovedinnhold

- Da vi kom hjem, fikk min kone og jeg litt av et sjokk

Tidligere Milan-spiller Per Bredesen i opphetet nabofeide.

Per Bredesen er en av landets aller beste fotballspillere gjennom tidene. Nå vil han ha fjernet fotballbanen på nabotomta.

– Fotballplassen i Foldenveien ble etablert mens vi var på ferie i Italia. Da vi hjem, fikk min kone Ruth og jeg litt av et sjokk. Den tidligere lekeplassen for små barn tvers over gata var blitt en fotballøkke med to store mål, forteller Per Bredesen til Gjengangeren.

Fotballbanen er etablert med midler fra Steinsnes Vel på kommunal grunn.

– Ungdom har overtatt plassen. Ballen har flere ganger smelt inn i vårt gjerde, og flere ganger er ballen sparket over i hagen vår. Jeg kan verken parkere bilen min i gata eller på egen grunn. Hvem skal betale skadene på bil og ruter dersom noe uheldig skjer? Jeg stiller spørsmålet, og jeg håper at fotballbanen igjen blir en hyggelig lekeplass for små barn, sier Per Bredesen.

Vil flytte fotballbanen
– Som en av Norges mest profilerte spillere gjennom tidene, er du vel interessert i at barn og unge spiller fotball?

– Ja, og det så mye som bare mulig. Jeg har meldt inn et ønske om å flytte fotballbanen noen meter mot sør, men jeg får ingen respons for det forslaget. Veien ned til seilerhuset på Rørestrand er kort. Der ligger det store arealer som er godt egnet for fotball, langt bedre enn den tidligere lekeplassen rett utenfor vår bolig. Jeg vokste opp i Langgata 48 i Horten. Vi gikk bestandig ned i Lystlunden hvor vi la to steiner til mål og hygget oss med fotball. Vi benyttet også grusbanen ved ekserserhuset på Karljohansvern. Når jeg forteller om min barndom, får jeg bare til svar at det var helt andre tider, sier en skuffet Per Bredesen.

– For meg er det helt bort i veggene å sette opp to store fotballmål på et så lite område så tett inntil bolighus. En søndag satt vi og hygget oss i stua. Så hørte vi et smell i inngangsporten. Smellet fra ballen sang i ørene våre. På denne måten kommer det til å fortsette dersom ungdommen fortsette å spille fotball på den tidligere lekeplassen i Foldenveien, sier Per Bredesen.

– Jeg føler meg ganske så alene i denne saken ettersom Horten kommune, Steinsnes Vel og nabolaget ønsker fotballbanen velkommen. Jeg mener at det kommunale området er regulert til park, friområde og lek, og slett ikke til en fotballbane. Park- og idrettssjef Sven Erik Petersen har fortalt meg at en fotballbane ligger godt innenfor de rammene som ligger i reguleringsbestemmelsene fra 195. Jeg er helt uenig, sier Per Bredesen til Gjengangeren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kommunen har sagt ja
Horten kommune har gitt Steinsnes Vel og noen naboer tillatelse til å sette opp fotballmål.

Det bekrefter park- og idrettssjef Sven-Erik Petersen.

– Bakgrunnen for dette var at det ble meldt inn et ønske fra flere foreldre om å etablere en balløkke på den tidligere lekeplassen. Området har stått uten lekeutstyr som kommunen fjernet for fem eller seks år siden av sikkerhetsmessige hensyn. Kommunen har ikke råd til å kjøpe inn nytt lekeutstyr til denne plassen. Derfor syntes vi det var veldig positivt da Steinsnes Vel tilbød seg å kjøpe inn to fotballmål for egen regning. På den måten kunne området igjen ble benyttet til lek og fysisk aktivitet for barna i nabolaget, påpeker Sven-Erik Petersen.

Satt opp hekk og gjerde
– Vi registrerer at Per Bredesen nevner flere ulemper med å ha en balløkke tvers over gata for egen bolig. Likevel ønsker vi ikke å fjerne dette tilbudet til barna på grunn av en naboklage. Likevel har vi sett på mulighetene for en bedre skjerming mot den lille banen, forteller Sven-Erik Petersen.

For kort tid siden ble det plantet en tujahekk mellom balløkka og Foldenveien. Inn mot banen er det satt opp et midlertidig gjerde som skal hindre at hekken blir ødelagt i vekstperioden.

Denne saken er levert av Gjengangeren.

Plages du av nabo-ungdom som spiller fotball? Diskuter under.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken