Gå til sidens hovedinnhold

- Da ville ikke drapsmannen forsøkt seg i Norge ...

«Tenk om vi hadde styrt de siste tiårene,» skriver han på sin Facebook-side.

Frp-veteran Carl I Hagen skriver på sin Facebook-side tirsdag ettermiddag at mye hadde vært bedre, hvis Frp hadde styrt landet de siste tiårene:

«Tenk om vi hadde styrt de siste tiårene. Da hadde vi hatt mange lukkede asylmottak for de fleste som får avslag på sine søknader, færre ankemuligheter, raskere og mer konsekvent retur og langt færre søkere fordi muligheten for å få opphold hadde vært langt mindre,» skriver Hagen.

Hagen sier til Nettavisen at dette har han påpekt til det kjedsommelige de siste 20-30 årene.

- Nå håper jeg at alle partiene vil innse at det må bli slutt på den snilistiske og naive holdninger her i landet, freser Hagen.

- Ville ikke forsøkt seg i Norge
Ifølge Hagen, ville ikke den siktede 30-åringen fra Sør-Sudan, siktet for tre drap etter gårsdagens kapring, gått fri.

«Drapsmannen fra i går ville sannsynligvis ikke forsøkt seg i Norge i det hele tatt, og hvis han forsøkte ville han vært satt på fly direkte tilbake til Spania raskt og hvis ikke ville han vært i lukket asylmottak.»

- Må få gjennomslag
Hagen har en klar oppfordring til justisministeren:

- Jeg håper justisministeren får gjennomslag for en hovedregel om at de som får avslag på asylmottak og skal sendes ut av landet skal oppholde seg i lukket mottak inntil de sendes ut.

- Har du tiltro til at justisministeren fra Frp, Anundsen, kommer til å ta nødvendige grep, Hagen?

- Det vil jeg ikke spekulere i. Men i denne saken har vi 75 prosent av folket med oss, sier han engasjert til Nettavisen.

Anundsen: - Meningsløs hendelse
Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen betegner hendelsen som «meningsløs»:

- Dette er en dypt tragisk og meningsløs hendelse. Jeg tenker på de pårørende, venner og kolleger som har lidd et forferdelig tap. Jeg har bedt om å få alle fakta på bordet, både når det gjelder politiets respons og på utlendingsmyndighetenes håndtering, sier Anundsen i en kommentar.

Han vil foreløpig ikke svare på hvilke tiltak som bør settes inn.

Les Stavrums kommentar: Enveisbillett ut av landet

Tidligere leder i justiskomiteen og nestleder i Frp, Per Sandberg, sier til Nettavisen at busstragedien mandag er «meget tragisk».

- Nå må tiltak på plass umiddelbart. Forsterkede helseundersøkelser, særlig innenfor psykiatri. Lukkede mottak må etableres, og desentraliserte mottak må revurderes, sier Sandberg til Nettavisen.

Hadia Tajik: - Nødetatene brukte for lang tid

- Vil skje igjen ...
Sandberg tror ikke vi klarer å løse situasjonen umiddelbart:

- Dette er ikke første gang, debatten om tiltak har vi hatt med jevne mellomrom også, og sannsynligvis vil vi måtte oppleve lignende tragedier som dette igjen, tror han.

Den siktede var asylsøker, og var bosatt ved Årdal mottakssenter. Han ble pågrepet av ambulansepersonell og brannvesenet før politiet kom til stedet.

- Mistet det kjæreste de har
Sandberg understreker at ikke alle fakta er på bordet:

- Jeg i likhet med mange kjenner ikke sakens helhet, understreker Sandberg - som vil uttrykke sin medfølelse med de berørte:

- Flere har mistet det aller kjæreste de har, sier han.

HTML EMBED
Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken