Gå til sidens hovedinnhold

Dagbladet brøt fotoforbud

Dagbladet publiserte bilder av de fleste Nokas-tiltalte onsdag, til tross for at flere av dem har nektet fotografering. Nå raser forsvarerne.

STAVANGER/OSLO (TV 2 Nettavisen): - Jeg synes det er ganske utrolig at man klarer å trykke et bilde når man har vært så klar på disse formelle tingene fra starten av, sier advokat Abdelilah Saeme, som forsvarer Ikmet Kodzadziku, til TV 2 Nettavisen.

Dagbladet publiserer i onsdagens utgave et bilde fra tiltalebenken i Nokas-rettssaken. De fleste av de tiltalte er lett gjenkjennelige, selv om bare en håndfull av dem har godkjent dette.

Saeme reagerer kraftig på lovbruddet. For i en rettssal er det ikke lov å fotografere de tiltalte, dersom den enkelte ikke spesielt har gitt tillatelse.

- Jeg har i dag vært i kontakt med Dagbladet, og har sagt at dette kommer til å få følger. Jeg vil ta kontakt med advokatene til de andre dette gjelder, og så kommer vi til å ta dette opp i retten, sier Saeme.

- Hensynsløst
Advokat Ellen Holager Andenæs, som forsvarer Thomas Thendrup, støtter Saeme.

- Jeg synes dette er hensynsløst. De har sagt at det var en tabbe, og har lagt seg flate og beklaget det, men det er liten hjelp for min klient som blir avbildet mot sitt ønske, sier Andenæs.

- Kommer du til å gå videre med saken?

- Det vet jeg ikke, akkurat nå har jeg andre saker å tenke på, sier Holager Andenæs.

Også advokat Erik Leas klient, Alf Henrik Christensen, var lett gjenkjennelig i Dagbladet.

- Alle vet jo at min klient ikke vil la seg fotografere. Nå skal jeg opp i fengselet og forberede saken, og da vil jeg vise bildet til min klient. Så får vi ta det deretter, sier Lea til TV 2 Nettavisen.

Legger seg flate
Dagbladet beklager at bildet kom på trykk.

- Vi legger oss flate. Dette bildet skulle ikke vært på trykk, sier fungerende nyhetsredaktør Arnold Skjønberg i Dagbladet til TV 2 Nettavisen.

Han forteller at bildet ble tatt under en lovlig fotoseanse, men påpeker at bildet verken burde vært tatt eller brukt.

- Jeg skjønner at de reagerer. For mange burde ha sett dette, sier Skjønberg.

Han sier de nå vil ta de grep som er nødvendige for å hindre at dette skjer igjen.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken