Gå til sidens hovedinnhold

Dagbladet ute

Fotballrettighetene for internett er ennå ikke avklart, men Dagbladet er ute av spillet.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Foreløpig har det ennå ikke kommet en eneste bekreftelse fra Fotballforbundet om den mye omtalte fotballrettighetsavtalen, men enkelte brikker er på plass.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Etter det NA24 forstår er lite eller ingenting av avtalene signert. Det skal etter all sannsynlighet avholdes en pressekonferanse om avtalen førstkommende mandag klokken 15. Men Fotballforbundet fortale NA24 fredag at de ennå ikke har kalt inn til pressekonferanse. Dette vil først bli gjort når alle brikkene er på plass.

Her er avtalebrikkene som er kommet på plass:

* NRK har fått lørdagskampen.

* TV 2 har fått mandagskampen og søndagsmagasinet.

* Etter det NA24 forstår skal TV 2 være nære med å få den viktige søndagskampen klokken 20.00, mens Lyse skal sende kampene som går klokken 18. Lyse har også rettighetene på ip-tv.

Eksklusiv rett?
På web er det klart at Media Norge-avisene, Polaris og VG Nett vil sende fotballinnhold. Det er imidlertid uklart om dette er en eksklusiv rett for grupperingen. Dersom ikke det er tilfellet, vil også andre ledende nettaviser trolig sende fotballinnhold hvis de inngår en avtale med Fotballforbundet og Norsk Toppfotball.

Webavtalen er på tre år, med opsjon på et fjerde og femte år. Det er også muligheter for å gå ut av avtalen underveis.

Det er de siste avtalene for internett og søndagskampen som skal ha vært den vanskelige nøtten på oppløpssiden i forhandlingene.

Avtalen tar form
Etter det NA24 forstår lørdag skal grupperingen med Dagbladet og MSN være ute av forhandlingene om webrettighetene.

I tillegg skal det ha åpnet seg opp muligheten for at enda en ledende gruppering inngår avtale om nettrettigheter. Denne grupperingen kan være A-pressen/Nettavisen/TV 2.

300 mill. årlig
Den gamle fotballavtalen til Fotballforbundet og Norsk Toppfotball var på 300 millioner kroner årlig for TV2 og Telenor. I tillegg ble det betalt 100 millioner kroner for cup og landslagsfotball for et fjerde år.

Også denne gang ser det ut til at Fotballforbundet ha klart å presse prisen opp i 300 millioner kroner årlig. Opplysninger NA24 sitter på tyder på at Lyse har betalt 100 millioner kroner årlig, mens NRK har betalt 50 millioner kroner årlig for lørdagskampen. I tillegg har Schibsted og regionsavisene kjøpt webrettigheter for 50 millioner kroner.

NA24 kjenner også til at TV 2 ligger an til å betale mellom 100 og 150 millioner kroner for sine rettigheter. Det innebærer altså at tv-kanalen skal vise søndagskampen, i tillegg til mandagskampen og søndagsmagasinet.

Dermed begynner Niels Røine og Ernst Ravnaas å nærme seg målsettingen om én milliard for hele avtalen.

Selv om det foreløpig ikke har kommet en eneste bekreftelse om fotballrettighetene fra Fotballforbundet, så er det i alle fall sikkert at Telenor er skjøvet ut på sidelinjen. Dermed betyr det slutten på fotballfronten for et konsern som har vært meget sentral i de fleste store medieavtaler i Norge de siste årene.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken