Gå til sidens hovedinnhold

Dagmamma brakk 2-årings bein

Dagmammaen brakk begge bena på en toåring, men slipper fengsel fordi hun selv har barn.

(iBergen.no ): Den 37 år gamle kvinnen ble i mars i fjor funnet skyldig i å ha løftet en to år gammel gutt opp fra gulvet og presset ham med stor kraft i en sportsvogn. Gutten brakk begge bena i episoden som skjedde i september 2004.

I Bergen tingrett ble hun dømt til syv måneders fengsel, men Gulating lagmansrett omgjorde dommen til 180 timer samfunnsstraff, skriver Bergensavisen. I formidlende retning blir det i dommen pekt på at dagmammaen ikke handlet med det formål å tilføye smerte eller skade.

«Ved vurderingen av hvilken rekasjon som bør idømmes, legger lagmannsretten betydelig vekt på at tiltalte har omsorgsansvar for to mindre barn, samt at hun venter sitt tredje barn,» skriver lagmannsretten.

Sa ingenting til moren
Kvinnen ba selv om samfunnsstraff, fordi det ville innebære en mindre belastning på familien enn om hun skulle sone en lengre fengselsstraff. Erstatningskravet på 50.000 ble opprettholdt.

Påtalemyndigheten er ikke fornøyd med straffen og anker derfor til Høyesterett. Statsadvokat Jarle Golten Smørdal mener kvinnen bør dømmes til ubetinget fensel til tross for at hun venter barn.

Han peker på at dagmammen selv var klar over at gutten ikke kunne stå på beina, og at noe var alvorlig galt med lårene. Likevel kontaktet hun ikke lege, og sa ingenting da moren kom for å hente toåringen.

Les flere nyheter på iBergen.no .

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant