Styret i Dagsavisen har i dag ansatt Kaia Storvik (33) som sideordnet sjefredaktør sammen med Arne Strand. Storvik er i dag samfunnsredaktør i avisen.

- For meg er Dagsavisen Norges viktigste avis. Dette gleder jeg meg enormt til. Jeg er glad for å ha et samlet avishus og styre i ryggen, sier Kaia Storvik, i en melding.

Etter at Carsten Bleness sluttet i oktober, har redaksjonen blitt ledet av Arne Strand. I mars ble han ansatt som sjefredaktør med ansvar for leder-, kommentar- og debattstoff. Samtidig ble Harald Solberg ansatt som administrerende direktør, og det ble etterlyst etter en kvinnelig sjefredaktør.

- Vi har hatt godt med eksterne søkere, men vi falt ned på Kaia. Hun har sterk støtte hos de ansatte, og vi mener at hun har de kvaliteter som skal til for å gi Dagavisen et løft, sier styreleder Helge Simonnes, i meldingen.

Ansettelsesutvalg og styre har lagt vekt på å finne en kandidat som kan komplettere de øvrige i ledelsen. I den korte tiden hun har vært samfunnsredaktør i avisen, har hun vist evne til å ta tak i utfordringene som Dagsavisen står overfor. Ikke minst er hun en dyktig lagspiller. Det trenger Dagsavisen nå , sier Simonnes.