Gå til sidens hovedinnhold

- Dæhli klarer seg uten Solskjær

Ekspertene er enig.

Da Cardiff rykket ned fra Premier League sist sesong, var mange skeptisk til hva som ville skje med klubbens vidunderbarn, Mats Møller Dæhli.

The Championship er regnet som en liga der det spilles en litt annen type fotball enn i Premier League og noen eksperter mente at denne fotballen ikke nødvendigvis var det beste for at unggutten skulle utvikle seg videre.

Dæhli selv var imidlertid klar på at han ønsket å fortsette med Ole Gunnar Solskjær som manager. De to hadde tidligere jobbet sammen i både Manchester United og Molde og Solskjær hentet Dæhli til Cardiff.

Tidligere denne måneden presiserte Dæhli overfor Nettavisen at han trivdes godt i den walisiske klubben og følte han utviklet seg som spiller der.

- Jeg har en manager som stoler på meg og jeg utvikler meg videre under hans ledelse. Akkurat nå er jeg veldig glad for det, sa 19-åringen.

- Er etablert
Onsdag kom imidlertid sjokkmeldingen fra Wales. Ole Gunnar Solskjær var i ferd med å bli sparket på grunn av svake resultater denne høsten.

Cardiff har kunnet vunnet fem av 25 kamper under nordmannens ledelse og den omstridte eieren Vincent Tan fikk til slutt nok av svake resultater.

Nå er det store spørsmålet hva som skjer med Dæhli. Det spekuleres i at Tony Pulis er en aktuell kandidat til jobben, en mann som er kjent for å foretrekke spiller med god fysikk og evnen til å sparke ballen langt.

Ekspertene er likevel ikke bekymret for Dæhlis framtid i Cardiff. Jahn Ivar «Mini» Jacobsen føler seg trygg på at det vil gå bra med den norske unggutten.

- Nå har han etablert seg i Championship og vist at han er en god spiller som takler nivået der. Mange var nok litt usikre i forkant av sesongen, fordi han var en ung tekniker, som kanskje ville få begrenset med muligheter, men han har vist at han kan prestere, i flere kamper, over tid. Jeg tror fort han kan klare seg bra under en ny manager og bli en markant spiller, sier Mini.

Mini har blant annet fulgt Dæhlis karriere både på landslaget og i Tippeligaen tett.

Tidligere landslagsspiller og Southampton-kaptein Claus Lundekvam er heller ikke bekymret for det norske stortalentet.

- Jeg tror at Mats Møller Dæhli er lei seg for at han forsvinner. Han har vært en mentor for Mats, og det vil være skuffende for han sin del. Men personlig er jeg ikke redd for Møller Dæhli og hans fremtid. Han har så mange kvaliteter og har allerede vist såpass mye at uansett hva slags manager som kommer til Cardiff, vil han fortsatt få tillit der. Hvis ikke det skjer, vil han ikke ha noen problemer med å finne seg en ny klubb i Premier League, sier Lundekvam til Nettavisen.

- Blir spennende
Den tidligere landslagsspilleren får støtte av TV 2-kollega Kasper Wikestad. Han kommenterer Championship for TV 2 og følger ligafotballen i England tett.

- Jeg tror han kan passe under de aller fleste managere. Han har de kvalitetene som skal til. Jeg tror også han kan passe bra i Championship.

Ekspertene tror også Dæhli vil klare seg fint under en manager som Pulis.

- Det blir spennende å se om en manager som for eksempel Tony Pulis mener det samme som meg. Men Pulis var langt fra så ekstrem i Crystal Palace som han var i Stoke. Jeg tror også han trenger spillere som Mats Møller Dæhli.

- Jeg tror ikke det er noe i veien for at han kan fortsette å gjøre det bra i Cardiff. Men jeg tror heller ikke at han skal ha noen problemer med å finne seg en ny klubb i januar, hvis han ikke skulle få spille. Jeg er ikke kjempebekymret.

Mini mener også at selv Pulis kan ha nytte av en tekniker som Dæhli.

- han vil nok ikke bare ha spillere over 1.90 meter og 100 kilo. Du trenger noen spillertyper som er litt annerledes, sier Mini om Tony Pulis.

- Stresser nok ikke
Og til tross for at Dæhli og Solskjær har jobbet lenge sammen, og fått god kjemi, tror ikke Mini det vil være noen krise for ham å miste sin «mentor».

- Han tenker nok ikke: Oi, nå er Solskjær ferdig, nå må jeg finne en ny klubb. Han er såpass etablert i Cardiff nå, tror jeg. Han ønsker sikkert å spille for Barcelona eller en slik klubb en gang i framtiden, men akkurat nå, som han spiller ganske fast, sier det seg selv at han bør bli, mener TV 2-profilen.

Dæhli har totalt spilt fem ligakamper for Cardiff denne høsten - alle fra start - og har levert to målgivende pasninger. Den walisiske klubben ligger som nummer 17 i Championship etter sju kamper, med 8 poeng så langt.

Kommentarer til denne saken