Gå til sidens hovedinnhold

Dæhlie får prestisjetung pris

Fjerde nordmann som mottar prisen i historien.

Bjørn Dæhlie er tildelt den ettertraktede Fair Play Mecenate-prisen for 2015.

Onsdag er Dæhlie på plass i Castiglion Fiorentino i Italia for å motta prisen. Den argentinske fotballegenden, Gabriel Batistuta, er også en av prisvinnerne.

- Personlig er jeg veldig stolt over å bli tildelt en pris som dette. Det er selvsagt hyggelig å bli husket for mine resultater, men jeg er ydmyk over at jeg også blir anerkjent for min holdning til det å drive og utøve min idrett. Prisen henger veldig høyt, sier Dæhlie.

Batistuta, for mange kjent som en notorisk målscorer for Fiorentina, Roma og det argentinske landslaget, blir også hedret i Italia.

- Batistuta er en legende, men ikke minst en veldig hyggelig person. Det var stort å få møte ham, fortsetter Dæhlie.

Juryen som har stemt fram Dæhlie består av medlemmer fra hele verden som representerer den internasjonale sportspressen og ulike internasjonale sportsorganisasjoner. I juryen sitter blant annet tidligere idrettshelter som lord Sebastian Coe, Frankie Fredericks, Claudia Bokel, Sergej Bubka og Irena Szewinska.

I sin begrunnelse skriver juryen at Dæhlie får prisen for sine etiske verdier og holdninger til fair play. Juryen anerkjenner både nåværende og tidligere utøvere.

Dæhlies siste VM var i Ramsau i 1999.

Tre andre nordmenn har tidligere fått Mecenate-prisen: Johann Olav Koss (2003), Ole Einar Bjørndalen (2009) og Marit Bjørgen (2014). (©NTB)

Kommentarer til denne saken