Gå til sidens hovedinnhold

Dallas-angriper skutt og drept

En mann som angrep en politistasjon i den amerikanske byen Dallas, er skutt og drept av politiets spesialstyrke.

Politiet bekreftet at mannen var død først flere timer etter at de opplyste at han var blitt truffet av skudd fra en skarpskytter. Årsaken er at de ikke ville nærme seg bilen der personen satt, fordi de fryktet at den kunne inneholde eksplosiver.

Angrepet mot politistasjonen skjedde natt til lørdag lokal tid. Mannen åpnet ild mot politihovedkvarteret i Dallas i delstaten Texas. Angriperen, som politiet beskriver som en hvit mann, flyktet fra politistasjonen i en pansret varebil da politiet besvarte ilden. Politiet tok opp jakten og en ny skuddveksling oppsto utenfor en restaurant i forstaden Hutchins. Her forsøkte de å forhandle med angriperen, men forhandlingene ble avbrutt.

Flere bager ble funnet i området rundt politistasjonen etter angrepet. En av dem inneholdt eksplosiver som gikk i lufta da en robot forsøkte å uskadeliggjøre dem.

Politimesteren i Dallas, David Brown, sier angrepet ikke var en terrorhandling. Motivet skal være at mannen var misfornøyd med at han hadde mistet foreldreretten til et barn, ifølge Brown.

Mannen skal tidligere ha vært involvert i tre tilfeller av familievold.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial