Gå til sidens hovedinnhold

Danmark snublet på hjemmbane

Daniel Agger reddet ett poeng for danskene.

DANMARK - BULGARIA 1-1:

Danmarks fotballherrer klarte kun 1-1 hjemme mot Bulgaria tirsdag. Dermed ser det enda tøffere ut for rødtrøyene å nå fotball-VM i Brasil.

Danskene fikk sin første seier i kvalifiseringen over Tsjekkia fredag, men har kun samlet seks poeng på fem kamper. Tirsdag kom danskene bakpå i starten av annen omgang, men reddet uavgjort gjennom Daniel Aggers straffescoring.

Danmark styrte kampen, men slet mot et kompakt bulgarsk forsvar. Vertene skapte fire gode målsjanser før hvilen uten å score. Og like etter sidebytte skjedde det som ikke skulle skje.

Bulgaria kontret, og Alexander Tonev kom seg fri fra Lars Jacobsen på kanten. Han slo inn til Stanislav Manolev, som var tett markert, men likevel klarte å banke inn 1-0-scoringen.

Gjestene ble tent av scoringen og forsøkte flere kontringer, men Andreas Cornelius fikk kjempet til seg et straffespark da han ble tatt av Ilija Milanov i Bulgarias felt. Fra ellevemeteren var Agger kald og utlignet.

Med seks poeng er Danmark på 4.-plass i gruppe B. Det skiller to poeng opp til Tsjekkia og fire til Bulgaria. Italia topper gruppen med 13 poeng fra fem kamper. Tirsdag slo italienerne Malta 2-0 på bortebane etter to scoringer av Mario Balotelli.

En trøst for danskene er at de møter Malta og Armenia i fire av de fem gjenstående kampene. I tillegg møter de Italia på hjemmebane. (©NTB)

Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken