Gå til sidens hovedinnhold

- Danmarks best bevarte hemmelighet

Kjetil Wæhler har fått en ny vår som fotballspiller.

ZILINA (Nettavisen): Aalborg har skuffet i den danske ligaen i år, men Kjetil Wæhler har levert varene til gagns. Til tross for at den gamle storheten befinner seg på den nedre halvdelen av tabellen, er det bare FC København som har sluppet inn færre mål i SAS-ligaen.

Den norske midtstopperen får mye av æren.

- Kjetil Wæhler er kanskje dansk klubbfotballs best bevarte hemmelighet. Foreløpig.

- Han får ikke helt den oppmerksomhet han kanskje fortjener, han er ikke en tung figur på medieradaren.

Fortjener mer oppmerksomhet
Det sier sportsredaktøren i Danmarks eldste avis Berlingske Tidende, Flemming Fjeldgaard. Han mener at den norske landslagsstopperen burde være mer enn en «anonym parentes». Og fortsetter:

- Han er blitt en noenlunde garantist for at Aalborgs forsvar ikke slår revner.

- Wæhler er sterk i luften, plasseringssikker og kompromissløs. Han er solid, meget solid.

Selv om den gamle VIF-stopperen presterer i den danske toppdivisjonen, kaprer det «lite larm og mediefokus» i danske aviser. Likevel mener Fjeldgaard at Wæhlers rolle er uhyre viktig, spesielt innad i Aalborg.

- Vi har inntrykk av at han er uhyre vellikt i troppen, og det pleier å være en sikker garanti for suksess i dansk fotball – det at man har rett omgangstone. Det har nordmenn i dansk fotball for øvrig ofte, legger sportsredaktøren til.

- Dessuten er det åpenlyst at mange av AaBs yngre spillere lener seg mot ham, og det er helt naturlig at han allerede er visekaptein i klubben.

- Langsom? Jeg?
Et ankepunkt har likevel Fjeldgaard mot Aalborgs norske midtstopper.

- Han er langsom. Puh, han er langsom!

Kjetil Wæhler humrer godt når han hører Fjeldgaards beskrivelser, men rister litt på hodet over ankepunktet.

- Langsom? Den har jeg ikke hørt før.

- Da kan det nok hende at han har sett litt feil. Vi er ganske like bak i forsvaret der, og har mange med kort hår, og han makkeren min er i alle fall tregere enn meg.

Best med ball
For øvrig nikker 33-åringen støttende til det meste av hyllesten fra Sør-Skandinavia. Det er så absolutt deilig å være norsk i Danmark for tiden.

- Det er svært hyggelig med de ordene der, og han har nok rett i at jeg aldri har likt å stikke meg fram i media, jeg foretrekker å vise meg fram på banen i stedet. I tillegg tror jeg at gutta på laget liker at jeg er seriøs både på trening og i kamp.

- Men det er helt riktig at det går veldig bra nå. Jeg har definitivt utviklet meg som spiller etter at jeg dro til Danmark. Spesielt er jeg blitt mye flinkere med ball. Jeg kan fortsatt utvikle meg, men jeg er en langt bedre spiller nå enn da jeg dro fra Norge, hevder midtstopperen.

Egil Olsen er helt enig.

- Spesielt som førsteforsvarer har han utviklet seg mye siden tida i Vålerenga, sier landslagssjefen til Nettavisen.

Kommentarer til denne saken