Gå til sidens hovedinnhold

Dansk dynamitt i London

Danmark viste Australia hvor målet står i London, mens Portugal stoppet Brasils seiersrekke.

Danmark viste virkelig Australia hvordan man skal spille fotball da lagene møttes i London tirsdag kveld. Danskene vartet opp med storspill i førsteomgangen, og kunne gå til pause med en fullt fortjent 3-0-ledelse.

Tidlig scoring
Jon Dahl Tomasson åpnet showet etter bare fem minutter. Villarreal-spilleren dunket ballen i vinkelen fra drøye 18 meter, en herlig scoring! 23 minutter senere fikk Daniel Jensen æren å være sist på et nydelig klikk-klakk-angrep, Jensens hodestøt var utagbart for Michael Petkovic i Australia-målet.

Syv minutter pause serverte danskene nok et småpent angrep, og måltyven Tomasson puttet enkelt sitt andre mål med en avslutning fra kloss hold.

Nettavisen fulgte kampene direkte

Danskene var kanskje best før hvilen, men Australia var ikke ufarlige. De gulkledde fikk blant annet to mål annulert, men måtte gå slukøret i garderoben med 0-3 i sekken.

I andre omgang endret kampen karakter, og Australia tok over mer av spillet. Et skudd i tverliggeren varslet det som skulle komme fem minutter før slutt: Blackburns Brett Emerton har tydeligvis lært en ting eller to av Morten Gamst Pedersen. Australias trøstemål kom nemlig på et nydelig Emerton-frispark fra 17 meter.

Det hele endte imidlertid med 3-1-seier til danskene, i en kamp der de røde tidvis spilte glimrende fotball.

Målene uteble
På Emirates Stadium møttes storlagene Portugal og Brasil til dyst. Med kjente navn som Kaká og Cristiano Ronaldo på banen var det ventet å bli et fyrverkeri av en fotballkamp.

Dessverre for de mange oppmøtte ble det aldri et scoringshow, men publikum fikk i det minste et par sene mål å glede seg over.

Åtte minutter før slutt sendte nemlig Simao Portugal i føringen, mens Ricardo Carvalho doblet ledelsen på overtid. 2-0 til portugiserne, og dermed ble Brasils seiersrekke på fem kamper brutt.

Kveldens øvrige resultater finner du i boksen til høyre.

P.S. Onsdag spiller Norge borte mot Kroatia.

Klikk her for å få med deg Nettavisens dekning av landslaget.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen