Gå til sidens hovedinnhold

- Dansk geriljaleder opererte i Oslo

Jager en av FARC-geriljaens mektigste menn i Europa.

Den dansk statsborger er blant åtte personer som er etterlyst i Europa. Samtlige mistenkes for å ha forbindelse til den beryktede FARC-geriljaen i Colombia. Det skriver den colombianske avisen El Tiempo, ifølge Ritzau.

Dansken som er mellom 40 og 50 år beskrives som en av de mektigste i den venstreorienterte geriljaens nettverk i Europa, og han skal ha en rekke kontakter i Norden og Storbritannia.

Mannen skal ha operert både i Oslo, København og Stockholm, ifølge avisen.

Samlet inn penger
Det er ikke kjent hva slags virksomhet han har drevet i Norge, men i Sverige har han vært involvert i etableringen av gruppens nettbaserte informasjonstjeneste Anncol. Han har også forsøkt å få pengebidrag fra danske og britiske fagforeninger, i tillegg til svensk statsstøtte.

Ifølge avisen er også fire spanjoler, to italienere og en australier i politiets søkelys. Spansk politi pågrep nylig en 57 år gammel kvinne mistenkt for å samle inn penger til geriljaen.

Mange bortført
FARC har gjennom en årrekke vært involvert i Colombias narkotrafikk for å finansiere sin virksomhet. De står også bak bortføringen av flere hundre mennesker. Nylig ble norskcolombianske Alf Onshuus Niño og franskcolombianske Ingrid Betancourt sluppet fri og reddet fra fangenskap i den colombianske jungelen.

Les også: Se Betancourts redningsdrama

Særlig frigivelsen av Betancourt er tolket som at geriljaen er i ferd med å miste grepet. Flere av topplederne er i løpet av det siste året blitt drept, eller arrestert.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken