Gå til sidens hovedinnhold

Dansk priskrig på sprit

Danskene kan glede seg over stadig lavere sprit-priser. Etter avgiftskuttet i høst har prisene fortsatt å falle. Se hva du kan spare.

De danske spritprisene ble redusert med 44 kroner per flaske etter avgiftsreduksjonen 1. oktober. Det økte fokuset på pris har imidlertid satt i gang en regelrett priskrig på de sterke varene.

For nå viser det seg at prisene har fortsatt å falle i kjølvannet av avgiftskuttet. Flere av de store danske dagligvarekjedene har presset prisene ned på populære spritsorter.

De fleste kutter i prisen
En undersøkelse danske Jyllands-Posten har foretatt, viser at fem av åtte supermarkeder har satt de veiledende prisene ytterligere ned.

Priskuttet kommer overraskende, etter at de fleste kjedene senket prisene ut over det avgiftskuttet la opp til 1. oktober.

- Brennevin var sjelden regnet som tilbudsvare før i tiden. Men nå er den mer attraktiv for en større gruppe mennesker, og derfor er det i høyere grad en vare som kan trekke folk til butikken, sier informasjonsdirektør i danske Coop, Jens Juul Nielsen, til JP.

Fra 97 til 267 kroner
Prisreduksjonene over de siste ukene gjør at du nå kan kjøpe en helflaske Gammel Dansk til 89 danske kroner. Omregnet til norsk valuta blir prisen 97 kroner.

Til sammenligning koster tilsvarende flaske 267 kroner på Vinmonopolet.

Billig gin
En flaske Gordons Gin koster drøyt 110 norske kroner i Danmark, mens Vinmonopolet tar 259 kroner.

Billigste akevitt koster 66 kroner, mot 332 kroner i Norge.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet