Gå til sidens hovedinnhold

Dansk razzia mot klesfirma

Dansk politi har pågrepet fire personer i en razzia mot et firma som selger t-skjorter med logoer for terroristbevegelser.

(NA24): Klesfirmaet Lovers and Fighters livnærer seg av å selge t-skjorter med logoer for opprørsgruppene FARC i Colombia og palestinske PLFP. Begge bevegelsene er på USA og EUs liste over terrogrupper.

Danske myndigheter er lite begeistret for virksomheten, og i dag ble selskapet utsatt for en politirazzia. Ifølge politiet ble det tatt beslag i 24.000 danske kroner, pc-er og t-skjorter fra firmaet, som selger produkter via internett til kunder verden over.

Stengte nettside
Politiet stengte også selskapets hjemmeside, www.fightersandlovers.com. De fire pågrepne er siktet for å ha støttet terrogrupper, noe som er ulovlig etter terrorlovens paragraf 114A. I tillegg er det varslet siktelse mot ytterligere tre personer.

- Vi har etterforsket denne saken i en måned, og har nå siktet fire personer for å ha støttet, indirekte eller direkte, organisasjoner som er på EUs terrorliste, sier polititalsmann Ove Dahl tirsdag.

Selskapet uforstående
Klesselskapet stiller seg uforstående til politiaksjonen og påstandene som rettes mot firmaet.

- Fighters and Lovers støtter ikke terrorister, men frihetskjempere som utførerer lovlig motstand mot regimer som undertrykker og torturerer innbyggerne, sier klesfirmaet i en pressemelding.

For hvert plagg som selges, donerer Lovers and Fighters fem euro til en radiostasjon som drives av FARC og til en plakatkampanje for PLFP. Enkelte butikker i København har fortsatt klær fra Lovers and Fighters til salgs.

Kjemper for revolusjon
Farc er en rebellgruppe med 17.000 medlemmer som har kjempet for sosialistisk revolusjon i Colombia siden 1964. Hver år dør tusenvis av mennesker i striden mellom FARC og colombiske myndigheter.

PFLP er en marxistleninistisk organisasjon som ble opprettet av George Habash i 1967. Grupperingen mener PLO har vært for milde i forhandlingene med Israel.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken