Gå til sidens hovedinnhold

Dansk stjerne: - Kypros bedre enn Norge

Christian Eriksen med stikk til Egil Drillo Olsens menn.

Norge tapte 2-0 for Danmark i EM-kvalifiseringskampen mot Danmark i Parken, etter to fulltreffere av Nicklas Bendtner.

Tapet betyr at sjansene for å nå sluttspillet i Ukraina og Polen i 2012, nå er minimale for Egil Drillos Olsen og hans menn.

Tynt norsk håp
Blant annet bør Norge håpe på at Kypros tar poeng mot danskene når de to lagene møtes til dyst fredag 7. oktober.

Portugal, Danmark og Norge står alle med 13 poeng hver i gruppe H, men våre to rivaler har én kamp mindre spilt.

Skulle de to nasjonene vinne sine kamper mot henholdsvis Island og Kypros senere denne uken, vil sjansene til avansement være enda smalere for det norske landslaget.

Norge møter nettopp Kypros på Ullevaal stadion til den siste kampen i kvalifiseringen i neste uke og den kampen er Drillos menn helt nødt til å vinne, om det skal bli noe EM.

- Bedre enn Norge
Danskenes stjerneskudd, Ajax-spilleren Christian Eriksen, advarer imidlertid våre naboer i sør om å ta lett på Kypros. Han kommer samtidig med et stikk til Norge.

- Jeg tror kampen blir litt som den mot Norge og at vi må spille mot et kompakt forsvar. Men jeg mener at Kypros er bedre med ball, enn det Norge er, sier Eriksen ifølge Ekstra Bladet.

- De spiller på hjemmebane og slipper seg kanskje litt mer løs. Da kan det bli litt mer angrepsfotball, enn hva du får av Norge. Det kan være en fordel for oss, tror jeg, sier stjernen.

Christian Eriksen har fått sitt store gjennombrudd på det danske landslaget i løpet av EM-kvalifiseringen og det ventes at han får en viktig rolle også mot Kypros.

Skulle kypriotene velge å legge seg bakpå og forsvare seg, blir det Eriksens jobb å finne lukene og åpne opp muren der bak.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken