Gå til sidens hovedinnhold

Danske barn leker best

Danske barnehager og fritidshjem styrker barnas fantasi og gir dem økt selvtillit. Andre land bør ta eksempel av hjelpen Danmark gir barn til å utvikle seg, heter det i en internasjonal studie.

Studien fra Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling OECD påpeker også at et godt utbygd nett av daginstitusjoner gir danske kvinner gode sjanser til å ta jobb utenfor hjemmet. Men ifølge avisen Politiken er danske pedagoger skeptiske til deler av studien.

Andre europeiske land som Frankrike, Portugal og Spania bør lære av den nordiske tanken om "det hele menneske". Organisasjonens fagfolk er spesielt imponert over at barna stimuleres til å utvikle seg gjennom lek og fantasi, heter det i OECD-studien.

Danske lærere og barnehagefolk påpeker på sin side at Danmark er i ferd med å ta etter andre land på sentrale punkter som pris og pedagogisk strategi for de minste barna. De mener det er en endring i feil retning, skriver Politiken.

Regjeringen har foreslått at læring og undervisning skal få bredere plass på daghjem og i barnehager. Samtidig er prisen for en plass på slike institusjoner i Danmark høy i forhold til andre europeiske land, skrev København-avisen på sine nettsider mandag.

(NTB)

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling