Gå til sidens hovedinnhold

Danske i god behold på norsk liste

Danske Niels Verner Jeppesen (49) har aldri vært i Sør-Asia og har heller aldri vært norsk statsborger. Likevel havnet han på politiets liste over norske savnede.

- Jeg skjønner ikke hvordan jeg har havnet på den listen. Jeg har vært i Asia én gang, og det var med Den transsibirske jernbanen. Da besøkte jeg Russland, Mongolia og Kina. Jeg har aldri vært i de katastroferammede landene, sier Jeppesen til TV 2 Nettavisen.

Listen Kripos offentliggjorde tidligere mandag viste at tallet på savnede nordmenn var sunket betraktelig - fra 275 til 150 personer.

Men Jeppesen var fortsatt på listen. Til tross for at han hele tiden har vært i god behold hjemme i Stavanger. Og til tross for at han er dansk statsborger. Heller ikke konen er norsk.

- Min kone er fra Thailand. Vi giftet oss 12. november i fjor, og vi søkte om oppholdstillatelse i Norge ved Stavanger politidistrikt to uker etter. Det må være den eneste forbindelsen jeg har til Thailand og norske utenriksmyndigheter, men det er utenkelig at jeg har havnet på listen av den grunn, sier han.

Niels Verner Jeppesen ble gjort oppmerksom på at navnet hans var på listen i 15-tiden mandag. Like etter ringte han politiet og ba om å bli fjernet fra listen.

Han fikk da beskjed om at listen ville bli oppdatert klokken 17, men Kripos gikk senere tilbake på dette. Dermed figurerer dansken fortsatt på listene over savnede nordmenn.

- Det synes jeg svært lite om, er den klare beskjeden fra 49-åringen til TV 2 Nettavisen.

Jeppesen er langt ifra alene. Her er listen over personene som ble meldt savnet, men som er i live.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken