Et flertall i det danske Folketinget vil innføre kurs i seksualmoral etter mønster fra Norge, melder Metroexpress i Danmark.

Målet er å lære at et "nei" er et nei.

Sist helg ble tre asylsøkere fra Eritrea mellom 21 og 27 år pågrepet og siktet for å ha voldtatt en 25 år gammel kvinne fra Eritrea i Hjørring. I løpet av siste år ble minst fem asylsøkere siktet for voldtekt.

Innvandrere og deres etterkommere er ifølge avisen overrepresentert på voldtektsstatistikken.

Avisen skriver at man på norske asylmottak begynte med kurs som skulle forebygge voldtekt allerede i 2011 og har snakket med Linda Hagen i selskapet Hero, som er den største private aktøren på asylmottak i Norge.

Det er fire partier i det danske Folketinget som går sammen om forslaget, blant dem Dansk Folkeparti. Partiets gruppeleder Peter Skaarup mener dette er en god idé.

- Har de fått til noe i Norge som virker, så skal vi bare kopiere det, sier han til avisen.

Kursene på Heros mottak ble startet etter flere gatevoldtekter i Stavanger som fikk nasjonal oppmerksomhet. Målet med kursene har vært å forhindre at asylsøkere i mottak begår eller blir utsatt for seksuelle overgrep. Et annet mål har vært å involvere beboere i forebygging av seksualisert vold og voldtekt, heter det på Heros hjemmesider.