Gå til sidens hovedinnhold

Dårlig nytt for Arsenal

Tirsdag ga Cesc Fàbregas beskjed til Arsène Wenger om at han vil til Barcelona.

Den anerkjente engelske avisen The Times skriver at den spanske midtbanespilleren tok en prat ansikt til ansikt med Arsenals manager og fortalte om sitt ønske om å reise tilbake til den klubben han kom fra som ung gutt.

Barcelona skal ha planer om å komme med et åpningsbud på 30 millioner pund for Fàbregas, som forlot klubbens akademi vederlagsfritt da han kom til Arsenal for sju år siden.

«Endelig konklusjon»
Ifølge The Times skal Fàbregas være opptatt av å bevare det gode forholdet til Arsenal og Wenger, men samtidig være innstilt på å sende inn en skriftlig overgangssøknad dersom det blir nødvendig.

Han har kjent til Barcelonas interesse i flere måneder og skal ha brukt mye tid på å tenke igjennom saken før han nå er kommet til den han betrakter som sin endelige konklusjon.

Det kan med andre ord se ut til at 23-åringens dager i Arsenal er talte, selv om han fortsatt har fire år igjen av kontrakten, ettersom få klubber ønsker å beholde spillere mot deres vilje.

Kun én triumf i Arsenal
Fàbregas har vært Arsenals beste og viktigste spiller de siste sesongene, og det blir vanskelig å erstatte hans blikk for spillet og strålende pasningsfot.

Arsenal har ikke lyktes med å vinne Premier League siden 2004, like før Fàbregas kom til klubben, og spanjolens eneste triumf i londonklubben er FA-cupseieren i 2005. Denne sesongen endte Arsenal på tredjeplass i Premier League og røk ut i kvartfinalen av Mesterligaen etter tap for nettopp Barcelona.

Barcelona har på sin side vunnet den spanske serien to år på rad og vant Mesterligaen i fjor.

Den spanske storklubben kobles også til stjerner som David Villa og Fernando Torres. Tirsdag skrev spanske medier at Barcelona vil gjøre Zlatan Ibrahimovic til en del av en byttehandel med Arsenal.