Gå til sidens hovedinnhold

Dårlige odds for Odfjell

Gi opp Vesta-fallskjermen på 14 millioner, eller dropp styreledervervet i Statoil. En rekke stortingsrepresentanter fra Ap og SV varsler omkamp om det foreslåtte valget av Johan Fr. Odfjell.

Verdens Gang mener søndag å vite at hele seks stortingsrepresentanter fra Arbeiderpartiet slakter valgkomiteens innstilling av Johan Fr. Odfjell som nye styreleder i det statlige oljeselskapet. Odfjell er innstilt av en enstemmig valgkomité til å etterfølge Jannik Lindbæk. Valget skal skje 14. juni

- Dette er umusikalsk og totalt mangel på gangsyn. Jeg ønsker meg ikke personer med et slikt syn inn i styret, sier Aps stortingsrepresentant Sigrun Eng til VG. Hun slår dermed følge med sin partikollega Jan Bøhler, som lørdag gikk hardt ut mot Odfjells kandidatur. Andre Ap-representanter som raser over utnevnelsen er Marianne Marthinsen, Steinar Gullvåg og Eirin Sund.

Skuffet

Etter det Na24 erfarer varsles det en energipolitisk omkamp innen deler av det rødgrønne stortingsmiljøet. Flere representanter fra Ap og SV er skuffet over at regjeringens energipolitiske ambisjoner fra Soria Moria-erklæringen ikke er bedre fulgt opp.

SVs næringspolitiske talskvinne Ingvild Vaggen Malvik krever også at Odfjell må gi fra seg etterlkønnen fra Vesta. Hvis ikke blir det omkamp om styreledervervet i Statoil:

- Jeg stiller meg helt bak kravet. I tillegg setter jeg spørsmålstegn ved valgkomiteens arbeid, sier Vaggen Malvik til VG.

Jobber ikke

Odfjells 19 år lange avtale med Vesta sikrer ham en årlig utbetaling på 750.000 kroner. Odfjell bekrefter overfor flere medier lørdag at han ikke lenger jobber for Vesdta i det hele tatt.

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) avviser imidlertid tanken om en omkamp om Odfjell som ny styreleder i Statoil.

- Jeg stiller meg fullt og helt bak valgkomiteens innstilling, sier Enoksen.

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr

Kommentarer til denne saken