Frp-nestor Carl I. Hagen går hardt ut mot sin ekssvigersønn, som skjulte sin legning overfor datteren hans.

«Min anklage er ikke at han er transvestitt, det er ikke hans feil, det er medfødt og det er fullt akseptabelt og intet grunnlag for fordømmelse eller diskriminering. Min anklage og bebreidelse er at han burde, skulle og hadde et overordnet ansvar for å fortelle min datter om sin legning da deres forhold begynte å bli alvorlig. Han visste om sin legning, men valgte selv å lyve om det, og han valgte selv å innynde seg overfor min datter under falskt flagg», skriver Hagen i kronikken i Aftenposten.

Datteren til Carl I. Hagen, Camilla Lindalen, bekrefter overfor Nettavisen at hele familien støtter kronikken:

- Jeg har gitt mitt samtykke til kronikken. Både barna og jeg stiller oss bak den, sier hun til Nettavisen - og forteller at det har vært stor pågang på familien i etterkant.

- Godt å komme frem med vår versjon
Camilla Lindalen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere før torsdag, men svarer likevel på ett spørsmål:

- Hvordan føles det at denne historien nå er ute i det offentlige rom?

- Det føles godt for oss å komme frem med vår versjon, siden Lise har valgt å eksponere meg og barna over så lang tid, sier hun til Nettavisen.

De fire barna som er involvert, er alle over ti år gamle.

- Ekstra byrde
Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) er skeptiske til Hagens utspill.

- Hagen legger en ekstra byrde til en allerede utsatt minoritet. Formålet om at transpersoner kan leve åpne og ærlige liv er godt, men jeg tror han kritikk heller bidrar til det motsatte, sier leder LLH, Karen Pinholt, til Nettavisen.

- Dette er en fin og varm serie om en utsatt minoritet, som det finnes mye fordommer mot. Den viser jentenes styrker, og får fram deres sårbarhet på en god måte, sier hun.

Les også: - Hagens kritikk har motsatt effekt

- Vet han hva han har gjort?
Ved Steensveen ressurssenter for transpersoner er de sjokkert:

- Vet han hva han har gjort nå? Det sitter tusenvis av transer i skapet her i landet, og nå kan Carl I. Hagens utspill føre til at mange ikke tør å stå fram. Han tråkker på transpersonene, og han tråkker på faren til barnebarna sine, sier leder ved Steensveen ressurssenter på Toten, Marion Arntzen, til Side2.

Les også: Sjokkert over Hagens angrep