Gå til sidens hovedinnhold

Datteren (9) forklarte seg

Den ni år gamle datteren til drepte Anne Grete Vollum (35) har forklart seg om drapene og overgrepet.

Den ni år gamle jenta ga en svært grundig og detaljert forklaring for dommeren i Trondheim tingrett torsdag ettermiddag.

Jenta var til stede i huset i Overhalla i Nord-Trøndelag da moren og sju år gamle Cicilie Watnan Lian ble drept. Niåringen satt bundet på et rom i andre etasje og klarte å komme seg løs og ringe sin far om hjelp. 26 år gamle Bahadir Mirzaolimov er siktet for drapene og for å ha forgrepet seg på et av barna.

Se innslag på TV 2 Sumo

I dommeravhøret av jenta skal mistanken mot ham ha blitt styrket.

– Etter min vurdering er siktelsen er styrket, sier jentas advokat Inger Dehli til Nettavisen like etter at avhøret var avsluttet klokken 15.45.

Hun vil ikke si noe om hva niåringen skal ha sagt i avhøret, eller hva slags spørsmål hun svarte på.

- Alt jeg kan si er at jenta avga en grundig forklaring. Etter min vurdering har hun avgitt en så detaljert forklaring at etterforskerne burde være fornøyd med dette, sier Dehli.

Torsdag ble det klart at fengslingen kommer til å foregå for lukkede dører. Dommer Ingrid Stigum nevnte spesielt den ni år gamle datteren til Anne Grete Vollum (35) da hun lukket dørene.

Ifølge Dehli får jenta nå god omsorg av familie og venner.

- Både jenta og hennes familie er lettet over at hun har forklart seg. Hun bor nå hos sin far som hun har et nært og godt forhold til, sier hun til Nettavisen.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted