Gå til sidens hovedinnhold

- David Villa bytter klubb

Forlater spansk fotball.

David Villa er Spanias mestscorende landslagsspiss gjennom alle tider og har også dunket inne et bra antall mål under sine mange år i spansk klubbfotball.

I den nylig avsluttende sesongen ble det 13 ligamål for Atletico Madrid. Spissen kunne også glede seg over nok en ligatriumf. Han hadde to fra før.

Nå tyder imidlertid mye på at veteranen forlater spansk fotball. Ifølge den svært troverdige journalisten Gianluca Di Marzio er Villa på vei til USA.

Di Marzio er kjent blant fotballfolk som én av de som stort sett alltid treffer når han kommer med påstander. For bare noen dager siden kunne han også melde at Mauricio Pochettino var klar som ny Spurs-manager. Bare timer etter at journalisten hadde gått ut med detaljer om avtalen, ble den offentliggjort.

Di Marzio skriver nå på Twitter at David Villa har kommet til enighet med MLS-klubben New York City FC om en avtale som strekker seg over tre år.

New York City FC er en av MLSs ferske klubber. I mai 2013 ble det annonsert at klubben skulle slutte seg til ligaen. Og laget spiller der fra 2015-sesongen.

Rettighetene til klubben eies av Premier League-klubben Manchester City og baseballaget New York Yankees. Laget skal spille på Yankee Stadium.

Jason Kreis, som tidligere har spilt for det amerikanske landslaget og har vært trener for Real Salt Lake, er ansatt som hovedtrener i klubben.

Når det gjelder David Villa har han spilt for Sporting Gijon, Real Zaragoza, Valencia og Barcelona, før han gikk til Atletico Madrid sist sommer.

Han har spilt 94 landskamper or Spania og scoret 56 mål.

Kommentarer til denne saken