Gå til sidens hovedinnhold

David Villa gikk gråtende av banen

Men først scoret han mot Australia.

AUSTRALIA - SPANIA 0-3:

I Spanias to første VM-kamper måtte nasjonens mestscorende spiller på landslaget gjennom alle tider se laget sitt tape fra benken. David Villa kom ikke inn på banen mot verken Nederland eller Chile i Brasil-VMs gruppespill.

I stedet valget hovedtrener Vicente del Bosque å satse på Fernando Torres som innbytter i begge kampene. Chelsea-spilleren har slitt med å score på klubbnivå. Diego Costa, som startet begge kampene, har heller ikke levert.

I møtet med Australia mandag, der det kun sto ære på spill for de to lagene, fikk David Villa tillit fra start. Den tilliten tok stjernespissen godt vare på.

- En epoke er over
Minutter før pause sendte han Spania i føringen med en frekk scoring. Juanfran la inn fra kanten og Villa tok hælen i bruk for å overliste keeper.

32-åringen ble nylig klar for den amerikanske MLS-klubben New York City, men fram til den klubben gjør sin debut i den amerikanske ligaen, skal spanjolen holde seg i form med å spille for australske Melbourne Victory.

Scoringen mot australierne var hans 59. på landslaget i hans 97 kamp. Dette var også spissens siste kamp på det spanske landslaget noensinne.

Da han ble byttet ut i andre omgang, tok han naturlig nok til tårene.

- Det var litt følelsesladet, det byttet det. Jeg skjønte imidlertid ikke helt byttet. Villa så ikke komfortabel ut med det. Han trodde nok selv at han skulle få fullføre, sier TV 2-kommentator Morten Langli om spillerbyttet.

- Men det var noe sosialt over det hele for Spania i denne kampen. Juanfran, Pepe Reina og Raul Albiol fikk også spille fra start. Alle Spanias utespillere har nå vært på banen i VM. Det er kun David De Gea som ikke har spilt.

Villa er heller ikke den eneste som nå takker for seg.

- Det er en del gamle helter som takker for seg. Xabi Alonso, Fernando Torres, Pepe Reina og ikke minst David Villa. En epoke er over, sier Langli.

De øvrige målene til Spania ble scoret av Fernando Torres og Juan Mata.

Frekk scoring
Australia har vist fighterevne i hele VM og selv uten en suspendert Tim Cahill fikk de gulgrønne en god start på kampen. Australia hadde et lite overtak på spanjolene og så det første kvarteret ut som det mest angrepsvillige laget.

Etter hvert kom imidlertid spanjolene mer med. Trener Vicente del Bosque hadde gjort flere endringer på laget til denne kampen og folk som Koke, Jose Reina, Raul Albiol, Santi Cazorla, Fernando Torres og David Villa kom inn.

Både Villa og Torres var en del involvert offensivt for spanjolene og viste fram noen fikse detaljer. Andres Iniesta var som vanlig dirigent på midtbanen.

Den første skikkelige farligheten før pause kom etter rundt 25 minutters spill da Torres spilte fram til Jordi Alba på kanten. Avslutningen fra skrått hold var imidlertid ikke den største utfordringen keeper Matt Ryan har møtt i VM.

Rundt ti minutter senere sendte David Villa et innlegg i retning Koke som kom på et godt løp inn i feltet, men Atletico-spilleren startet litt for tidlig.

Like etter skulle det lykkes. Iniesta slo ut til Juanfran ute på kanten. Backen satte fart ned mot dødlinjen og slo inn foran mål. Der ventet David Villa, som på lekkert vis hælsparket ballen forbi Matt Ryan og sendte Spania i føringen.

Tok til tårene
Spania fortsatte å ha et grep om kampen etter pause og det var tydelig at flere av de som ikke er førstevalg, ville vise seg fram. Fernando Torres var mye involvert på topp, men Chelsea-stjernen fikk det ikke helt til tidlig i omgangen.

55 minutter ut i oppgjøret valgte Spania å ta ut målscorer David Villa og dytte inn Manchester Uniteds Juan Manuel Mata. Dermed hadde alle av spanjolenes utespillere fått spilletid i dette mesterskapet. Villa gikk gråtende av banen.

Møtet med Australia ble hans siste landskamp for Spania.

Etter 69 minutter var det en annen spisshelt som fikk vise seg fram. Andres Iniesta spilte perfekt ut til Fernando Torres og spissen satte ballen enkelt i mål fra litt spiss vinkel. En god, gammeldags måljegeravslutning av Torres.

Etter dette ble de resterende minuttene nesten en formalitet, men før dommeren rakk å blåse av for full tid, fikk også Juan Mata med seg et mål. Francesc Fabregas fant Mata ved bakre stolpe og han gjorde ingen feil.

Dermed fikk Spania i det minste med seg én seier fra dette VM. Nederland vant gruppe B, etter 2-0-seier over Chile. Chilenerne kapret dermed andreplassen. Spania ble altså nummer tre, mens Australia endte sist.

Kommentarer til denne saken