I midten av februar ble det klart at TV 2 hadde sikret seg rettighetene til indrefileten i sportsrettigheter, den engelske fotball-ligaen Premier League.

For herligheten betaler TV 2 rundt 500 millioner kroner for rettighetene i tre år, eller 166 millioner kroner i året. Summen tilsvarer også stive 104 kroner per nordmann.

Dette må du betale
Prisen de selv skal kreve inn for at du skal få sett Premier League er følgende.

For å få sett herligheten på TV 2 Sumo vil prisen være på 229 kroner per måned, på Riks-TV 199 kroner i måneden mens prisen på Altibox er 179 kroner per måned.

Når det gjelder TV 2 Sumo og Altibox får man imidlertid også med de andre fotballrettighetene TV 2 har. Vil man også ha tilgang til norsk fotball på Riks-TV blir prisen for fotballpakken her på 299 kroner per måned.

Programlederne
Da NA24 presenterte nyheten om at TV 2 sannsynligvis overtar rettighetene til Premier League fra neste sesong var interessen stor hos leserne, med tanke på hvem det er som skal lede sendingene, og meningene var delte.

«Endelig blir det fotball til hele folket i norsk og engelsk utgave. Nå er det bare å håpe at de tar resten fra Viasat. Canal+ har vært gode, men for grådige på pris til seerne.», skrev Bakkalao.

«Nei, nei, ikke Davy Wathne, Nils Johan Semb, Ivar Hoff og Mini. Dette er sterk kost for en Premiere League-avhengig.», skrev fotballsupporter Thor Waldemar Wilhelmsen.

Les mer her: «Nei, nei, ikke Davy og Mini!»

Nå er det klart at valget har falt på radioprogramlederne Aleksander Schau og Thomas Aune fra NRKs program FK Fotball.

Fra kanalens egne rekker er det Morten Langli, Øyvind Alsaker, Lars Bohinen, Jon Hartvig Børrestad og Erik Thorstvedt som skal styre dekningen av det engelske flaggskipet.

Tre nye kanaler
Alle sendingen blir produsert i HD for distributørene, under tre ulike kanaler der TV2 HS 2 og 3 er rene sendingskanaler og TV2 HD 1 er hovedkanalen for Premier League sendingene.

På pressekonferansen glimret stordistributørene Get eller Telenor-eide Canal Digital med sitt fravær.

- Vi har sendt dem et tilbud for flere uker siden, uten at vi har fått noe tilbake. Hvorfor det er slik må du nesten spørre Telenor om, sier Hildrum om prosessen med Telenor, til NA24 Propaganda.

Hildrum åpner imidlertid for at det kan komme på plass flere distributører frem mot lanseringen 14. august.

Les mer: - Ikke hørt noe fra Telenor

Tjener penger
Til tross for at summen TV 2 betaler for rettighetene er stive kan det fort være store penger å hente.

- Vi er i tråd med det vi har budsjettert med, sier TV2-topp Alf Hildrum til NA24 Propaganda.

«Slik vi ser det vil nok TV2 vise kampene både på hovedkanalen TV2, TV2 Zebra og på TV2 Sport. Hva seertallene blir, er veldig vanskelig å estimere, men ser vi på hva Canal+ har hatt av seere på lørdagskampene, så ligger de på ca. 40 000 seere, basert på tall fra TNS Gallup. Det er naturlig å anta at TV2 får langt høyere seertall, og muligens kan de komme opp i de seertallene vi ser TV3 har på Champions League-kampene med engelske lag, eller ca. 200 000 seere. Forskjellen er bare at Champions League vises midt i uken kl. 20.45, mens lørdag- og søndagskampene i Premier League går på ettermiddagen i tidsrommet kl. 1500-1900, meldte Morten Wiberg, TV & Radio sjef i Carat, da det ble klart at TV 2 stakk av med rettighetene.

«Med 240 millioner kroner i inntekter per år, som gir 720 mill over 3 år, vil dette gi en avkastning på 44 prosent basert på at det koster dem 500 millioner kroner i rettighetskjøp.»

Wiberg mener at TV2 har gjort en vinnerkjøp med de engelske fotballrettighetene. Han tror heller ikke at det er for stor risiko involvert i kjøpet.

«Slik vi ser det kan dette vise seg å ikke være stor risiko heller, men det avhenger naturligvis mye av hvor mange abonnenter de kan få, og hvilken pris de klarer å ta ut for Premier League isolert.», mener Carats TV og radiosjef.