Brann røk ut i cupens første runde for første gang på 77 år da det ble tap for Førde etter straffesparkkonkurranse onsdag.

Bergensklubben har fått en god start på tippeligacomebacket og har høstet ros i lokalavisene Bergens Tidende og Bergensavisen tidligere denne sesongen.

For mye ros, mener TV 2-profil og bergenser Davy Wathne.

- Jeg synes det har vært naivt, jeg synes det har vært lite innsiktsfullt, lite kritisk-analytisk. Det er denne himmel- eller helvete-journalistikken jeg synes er latterlig, sier Wathne til Nettavisen.

- Mangel på orientering

Etter at Brann åpnet sesongen med to seirer og to uavgjorte mener Wathne at bergenspressen har tatt av, uten at de har hatt noen grunn til å gjøre det.

- De har vært høyt oppe og måtte ta seg sammen for ikke å ta av etter 1-0 mot Bodø/Glimt. Bodø/Glimt hadde altså slått Stabæk og Sogndal hjemme, det var det de hadde utrettet da de kom til Bergen.

- Hvis 1-0 på stadion utløser ekstatisk jubel, så mener jeg at du mangler orientering, evnen til å se ting i sammenheng, og evnen til å se bak tabellposisjon og poengfangst. Det er litt komisk, mener TV 2-profilen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Brann er ingen toppklubb

Nå venter Rosenborg og Viking på bortebane i de to neste kampene, og Wathne tror Brann og bergenspressen vil få en ny virkelighetssjekk.

- Bergens Tidende reiser til Førde, og jeg vet ikke hva de holder på med ... blogging med veien mot Ullevaal i runde én. Det sier i grunnen det aller meste. De får holde på med sitt, jeg vet ikke om folk tar det så veldig alvorlig.

Wathne mener Branns status som en toppklubb i Norge ikke stemmer med virkeligheten.

- Det er ikke rett at Brann er en stabil toppklubb. Byen er stor, stadion er flott, sponsormidlene og budsjettet tilsier det, men de har aldri egentlig fikset det. Brann er egentlig en evig såpeopera. Vi bergensere er litt sånn høytidelige og 17. mai-stemte, men ikke så veldig gode på hverdagsliv og hard jobbing.

BT: - Forslitte klisjeer

Nyhetsleder i Bergens Tidendes sportsredaksjon, Tore Nilssen, tar kritikken fra Wathne med fatning og er ikke enig i at avisen driver med himmel- eller helvete-journalistikk.

- Det er naturlig at vi som avis gir Brann ros for en god seriestart. Det er like naturlig at vi stiller oss kritisk når Brann for første gang siden 1939 ryker ut av cupen i 1. runde, sier Nilssen til Nettavisen.

Nilssen er heller ikke enig med Wathne i måten han beskriver bergensere som «ikke så veldig gode på hverdagsliv og hard jobbing».

- Stereotypiene Wathne fremfører om bergensere er i stor grad konstruert av ham selv og er forslitte klisjeer. Det er veldig mange i Bergen som er gode på hard jobbing. Både i Brann og resten av byen, mener Nilssen.