Gå til sidens hovedinnhold

- De bør gi seg selv sparken

Egil Drillo Olsen er lei den hyppige managersparkingen.

OSLO (Nettavisen): Tirsdag ble Michael Appleton den andre manageren på fire måneder som fikk sparken i Blackburn. Appleton tok over etter Henning Berg, som fikk fyken etter kun 57 dager i Championship-klubben.

Hyppig trenerskifte virker å ha blitt en trend, og flere klubber krever mer på kort tid, enn hva nyansatte managere klarer å levere. Et annet eksempel er Ståle Solbakken, som fikk sparken fra tyske Köln mindre enn et år etter at han ble ansatt, og senere fra Wolverhampton etter kun sju måneder i klubben.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen støtter sine norske trenerkollegaer.

- Jeg ser at det ikke har gått så veldig bra med verken Wolverhampton eller Blackburn etter at de sparket de norske trenerne. Det har vel heller tvert imot gått minst like dårlig.

Både Wolverhampton og Blackburn ligger på nedre halvdel på tabellen i Englands nest øverste divisjon.

- Du kan gjerne si at det stiller dem i et bedre lys, men det sier litt om gamet også, at man sparker treneren bare det går dårlig noen kamper. Det har blitt for lettvint, sier Drillo, som mener klubbeierne bør ta et oppgjør med seg selv.

- Noen ganger burde man kanskje vurdere å sparke seg selv.

King så den ikke komme
Joshua King, som til daglig spiller i Blackburn, er i Norge i forbindelse med fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Albania. Han fikk beskjeden om at Appleton har fått sparken, av lagkamerater.

- Jeg ble overrasket da jeg fikk meldingen. Jeg så den ikke komme. Verken denne gangen eller da Henning Berg fikk sparken, sier landslagsspissen til Nettavisen.

Det var Berg som hetet King til Blackburn, etter at han hadde tilbrakt fem år i Manchester United.

- Det er andre treneren som får sparken mens jeg er i Blackburn. Selvfølgelig er det nytt. Jeg er vant til en klubb der treneren har sittet i 28 år, forteller 21-åringen.

- Berg var godt likt
King har vært skadet store deler av Blackburn-oppholdet til Appleton, og syntes det var enda verre da Berg fikk sparken.

- Det var ekstra kjipt med Henning, fordi det var han som hentet meg. Spillerne var overraska da det skjedde - han var veldig godt likt, forteller unggutten.

Han vil ikke diskutere om Berg og Appleton burde ha fått bedre tid på seg.

- 57 dager er dårlig tid, men det er jo ikke til meg å bedømme hvor lang tid de skal få.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken