Gå til sidens hovedinnhold

- De bryr seg ikke om fattige

Ben Borgen ved Fattighuset i Oslo er sjokkert over Kristin Halvorsens og Jens Stoltenbergs prioriteringer.

- Det forbauser meg ikke at det er Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen som ikke vil gjøre noe i forhold til fattigdom her til lands. Det er et uttrykk for at de er for langt unna problemstillingene - de vet ikke hva fattigdom er. De bryr de seg ikke om de fattige, sier Ben Borgen, talsmann for Fattighuset.

Han er sjokkert etter at VG i dag avslørte at eks-kommunalminister Åslaug Haga ville bruke 500 millioner mer til bostøtte for fattige neste år, men at statsminister Jens Stoltenberg og finansminister Kristin Halvorsen skal ha lagt hele sin politiske tyngde bak å i stedet bruke samme sum til å holde barnehageprisen uendret.

Stoltenberg og Halvorsen skal ha ment at den politiske gevinsten ved å holde barnehageprisen uendret er større enn det politiske tapet ved å ikke øke bostøtten.

- På vår side
Ben Borgen sier at han har hatt mange møter med Åslaug Haga da hun satt som kommunalminister. Han beskriver dialogen som positiv.

- Jeg har følt at Haga var på vår side, sier han.

Borgen peker på at Soria Moria-erklæringen inneholdt tre og en halv side om fattigdomsbekjempelse. Her er økning av bostøtten flere ganger nevnt som et sentralt virkemiddel.

- Men i trontalen tirsdag ble ikke fattigdommen i Norge nevnt med ett ord, sier Borgen.

Les trontalen her!

- Har gitt opp
Borgen sier at dette viser at det ikke er noen nærhet mellom det Ap og SV går til valg på - og det partiene faktisk gjør.

- Denne saken bekrefter den tendensen vi har sett hele tiden, nemlig at regjeringen har gitt opp å gjøre noe med fattigdommen i Norge. Det er krise for de fattige på dagens boligmarked. Og det er bare Haga som har bakkekontakt, sier han.

Borgen håper nå på et oppgjør internt i både Ap og SV.

- Når partilederne går så klart imot det partiene lover, så må partiene selv ta opp saken og overprøve sine partiledere, sier Borgen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken