Gå til sidens hovedinnhold

De dyre hyllevarmerne

Luksusboligene ingen vil ha. Se bilder.

Boligprisene stiger og stiger. Det koker i boligmarkedet, står det å lese i avisene. Enkelte eksperter er sågar redde for at vi på ny er i ferd med å blåse opp en boligboble.

SELGE BOLIG? Finn megler

Likevel er det mange prakteiendommer som har ligget til salgs i månedsvis. Hvorfor sliter så mange med salget når de sitter på en skikkelig perle av en eiendom?

SE BILDER AV DE TUNGSOLGTE NEDERST I SAKEN

Da boligprisene for januar ble lagt frem mandag denne uken, kom det frem et interessante poeng: Selv om det totale tilbudet av boliger til salgs er kommet ned på et gunstig nivå, er det en relativt stor andel av denne boligmassen som har ligget lenge.

LES OGSÅ:Kjendisene som ikke får solgt

Av de 12.870 boligene som var til salgs i januar, hadde 760 ligget ute i over et år. 1460 boliger - over 10 prosent - hadde ligget ute i mer enn et halvt år.

I 2006/2007 hadde nesten 55 prosent av boligene ligget ute under 30 dager. Nå er det bare 25 prosent som har ligget under 30 dager.

NEF-leder Christian Dreyer sa til Nettavisen at meglerne merker at det kommer lite nye boliger inn for salg - det er relativt få befaringer, det sterke markedet tatt i betraktning.

- Vi tror en vikig årsak til dette er at mange nå kjøper før de selger, sa Dreyer, som mente dette var et godt tegn; folk har igjen fått tillit til markedet, og tør å kjøpe nytt før de selger egen bolig.

Nettavisen har sett på et knippe luksusboliger som har ligget til salgs en ganske godt stund. Blant de som ha ligget lengst er en villa på Lagåsen på Lysaker utenfor Oslo ti 21 millioner kroner. Den mangler bare en drøy uke på å ha ligget et år.

Mange boliger har ligget lenge, og blir så tatt av. Noen ganger kommer de ut på markedet igjen etter en stund, noen ganger med barbert pris. Andre ganger jobbes det mer i det stille med et salg uten at boligen annonseres på nytt.

Mange av de sopm selger boliger i denne prisklassen har bra med penger. De ikke selge, men tar seg tid i håp om å få det de vil ha.

NEDENFOR SES ET KNIPPE LUKSUSBOLIGER SOM HAR LIGGET FOR SALG EN GOD STUND.

2826

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken