Nettavisen skrev fredag om fire av lederne i to av Ultras-grupperingene som følger Lillestrøm. Da hevdet de såkalte «Ultras Felt C» og «Mental Boys 1917» at de ikke hadde vært involvert i noe av bråket i forbindelse med Stabæk-kampen forrige uke.

- Svertekampanje, sa lederne i et langt intervju med Nettavisen.

Nå innrømmer Lillestrøms styreleder, Per Mathisen, at det kanskje ikke var noen fra de to grupperingene som gjorde noe galt.

- Velkommen på kamp
- Personene i SFK (Sportsklubbens fineste), som ikke er tilknyttet Kanari-fansen, er utestengt. Det er nok ikke bare hvite lam i de to gruppene du nevner heller, men det er nok ikke hele gruppa som har gjort noe galt. Kanskje er det ingen, sier Mathisen til Nettavisen.

Han understreker at det ikke er han som sitter på jobben for å finne ut nøyaktig hvem. I stedet er det politiet sammen med klubbens sikkerhetsansvarlige som til slutt vil avgjøre nøyaktig hvem som ikke får komme på videre kamper.

- Betyr det at Ultras-medlemmer som ikke bråket forrige helg, er velkomne?

- De som ikke har gjort noe galt, de vil kunne gå på kamp. Men de kommer ikke inn med Ultras-utstyr. Det er jo noe Kanari-fansen sa seg enige i under allmøtet torsdag også. De får i stedet ikle seg vanlig supporterutstyr. I så fall er de hjertelig velkomne for å lage stemning, sier han.

(Les videre under bildet)

- Kan ikke bortforklares
- Kan du forstå at de føler seg urettferdig behandlet?

- Jeg kan skjønne at en del som er med i de gruppene kan føle seg urettferdig gjort til syndebukker, men det kan ikke bortforklares at det var bråk før og under kampen. Det var også bruk av pyroteknisk materiale før og under kampen - selv om det blusset på kampen visstnok ikke skal ha blitt brukt av noen tilknyttet Kanari-fansen. Det var imidlertid vanskelig for oss å vite. Han stod midt i fansen - en halv meter fra et Ultras Felt C-banner. De kan jo prøve å se det litt fra vår side også, sier Mathisen.

- De første vi signalene vi fikk fra politiet og andre som observerte det hele, også fra andre Kanari-fans, var også at det var folk fra disse grupperingene som gjorde noe galt.

Vil kun ta bråkmakere
Et par dager etter at LSK ville gi en fellesstraff til alle i enkelte grupperinger, er tonen nå en helt annen. Nå snakkes det kun om å straffe de som besviselig har laget bråk.

Mathisen innrømmer også at han den siste uka har møtt en rekke personer fra Ultras-miljøene, og at de er normale, oppegående personer.

- Jeg har også tiltro til at de menneskene jeg har møtt i disse gruppene virkelig vil støtte Lillestrøm. De er nok heller en litt villereutgave enn vanlige fans.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)