Gå til sidens hovedinnhold

De fem beste Benitez-kjøpene

Sjekk hvem som topper Nettavisens liste!

Rafael Benitez overtok som manager i Liverpool sommeren 2004, og har ifølge LFCHistory.net kjøpt 50 spillere på disse snaut fem årene.

En god del kan kategoriseres som direkte feilkjøp. Hvis du er uenig i den påstanden, kan du jo tygge på navn som Mark Gonzalez, Jan Kromkamp og Jermaine Pennant.

Andre har lyktes bedre. Javier Mascherano har vært en suksess, men til 17 millioner pund koster han for mye til å få plass på vår topp fem-liste. Vi fant heller ikke plass til Luis Garcia, Yossi Benayoun eller Dirk Kuyt, selv om alle disse må kunne kategoriseres som gode kjøp.

Fabio Aurelio kom gratis fra Valencia, men har vært mye skadet og ble derfor også holdt utenfor listen vår.

Vi benytter også anledningen til å rose Benitez for salgene han har gjort. Mange av bomkjøpene har han klart å selge for like mye eller mer enn de kostet, som for eksempel nevnte Mark Gonzalez (3,5 mill.), Peter Crouch (11 mill.) og Antonio Nuñez (2 mill).

Se hele listen over Benitez-kjøp her (ekstern lenke)

De fem beste kjøpene:
5. Alvaro Arbeloa (2,5 mill. pund i 2007)
Denne anvendelige forsvarsspilleren ble kjøpt inn for å utfordre Steve Finnan, en oppgave flere hadde fått før ham, uten å lykkes. Men den tidligere Real Madrid-reserven imponerte umiddelbart etter overgangen fra Deportivo La Coruña og er i dag i den spanske landslagstroppen og nesten selvskreven i startoppstillingen til Liverpool.

4. Daniel Agger
(5,8 mill. pund i 2006)
Liverpool har fremdeles ikke fått fullt utbytte av Agger, delvis på grunn av skader og delvis fordi Benitez av en eller annen merkverdig grunn foretrekker Martin «vinner ballen, men sparker den tilbake til motstanderen» Skrtel. Aggers styrke er evnen til å distribuere ballen til medspillere etter at han vinner en duell, samt de offensive bidragene som den gode venstrefoten kommer med. Har potensial til å klatre helt til topps på denne listen.

3. Xabi Alonso
(10,7 mill. pund i 2004)
Denne elegante midtbanespilleren var den første store investeringen til Rafael Benitez, og han kronet en fremragende førstesesong med seier i Champions League. Få spillere har det overblikket og den pasningsfoten som Xabi Alonso viser hver gang han aksler Liverpool-trøya. Skader ødela formen hans en periode - Xabi Alonso trenger tid på å spille seg i form - men denne sesongen har han vært på sitt beste igjen.

2. Pepe Reina
(6 mill. pund i 2005)
Det var nok ingen vanskelig avgjørelse for Rafael Benitez, den han tok da han bestemte seg for å bytte ut Jerzy Dudek som Liverpools førstekeeper. José Manuel «Pepe» Reina reddet sju av ni straffespark i sin siste sesong i Villarreal, hadde mye erfaring selv om han bare var 22 år gammel, og var allerede i landslagssjiktet i Spania. Reina etablerte seg umiddelbart på førstelaget og har allerede slått rekorden til Ray Clemence når det gjelder å spille færrest kamper før sin 50. kamp uten baklengsmål (92).

1. Fernando Torres
(20,2 mill. pund i 2007)
Greit, han kostet flesk. Men det var ingen gambling - Benitez visste nøyaktig hva han fikk da han kjøpte Torres fra Atletico Madrid; En av verdens aller beste spisser. 25-åringen har scoret 49 mål på 81 kamper for Liverpool og er sammen med Steven Gerrard lagets viktigste spiller.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken