BOLTON - MANCHESTER CITY 2-3:

Før kampen mellom Bolton og Manchester City var det mye snakk om Sergio Agüero.

Argentineren debuterte med noen fantastiske minutter som innbytter for Manchester City, da han scoret to og sto for en målgivende i 4-0-seieren over Swansea i første serierunde.

Men i søndagens match skulle det vise seg at City har flere spisser enn Agüero som vet hvor målet står.

Dzekos revansje
Ta en spiller som Edin Dzeko, for eksempel.

Bosnieren ble uthengt av mange i sin første vårsesong som Manchester City-spiller, da det måtte ti kamper til før han scoret sitt første ligamål for klubben. Til sammen ble det bare to mål på 15 kamper for Dzeko forrige sesong, der det andre målet faktisk kom mot nettopp Bolton på Reebook Stadium i sesongens siste kamp.

Denne sesongen, derimot, har Edin Dzeko scoret i hver eneste kamp han har spilt.

Først mot Manchester United i Community Shield, så mot Swansea i sesongåpningen. Og sist mot Bolton på søndag.

Dzeko scoret, men han var ikke den eneste som imponerte.

- Mest underholdende så langt
Til tider spilte Manchester City ut Bolton, og selv om det bare ble ettmålsseier til slutt, var det en svært fortjent seier.

Og laget imponerer fotballekspertene som følger Premier League.

- De fremstår med en helt annen tilnærming borte enn forrige sesong. Det er ikke mange lag som kommer til Bolton og spiller i perioder totalt ut hjemmelaget. City har en fin balanse i laget, og kommer for alvor til å være med i gullkampen, sier TV 2-ekspert Petter Myhre etter matchen.

Kollega og tidligere Southampton-spiller Claus Lundekvam lot seg også imponere.

- Det har vært sesongens mest underholdende kamp så langt i sesongen. Så mange sjanser og hurtig fotball er en fryd å se for en sann fotballelsker, sier Lundekvam til TV 2.

Perle fra Barry
Det tok ikke lang tid før City-spillerne presenterte seg mot Bolton.

Førsteomgangen var drøyt halvspilt da David Silva fyrte av fra 16 meter.

Skuddet var langt fra utakbart, men Bolton-keeper Jussi Jääskelainen klarte å somle ballen forbi seg og i målet. Ledelsen var helt fortjent, ettersom City hadde ført kampen fra start, og syv minutter før hvilen smalt det igjen.

Denne gangen fra Gareth Barry, og denne gangen hadde ikke Jääskelainen noen mulighet til å stoppe forsøket.

En City-corner ble slått ut til Barry på nesten 25 meters hold, som enkelt og greit klinte ballen helt oppe i krysset. Dermed tomålsledelse til gjestene, noe Bolton ikke ville finne seg i.

Drømmestart for City
Bare minuttet senere fant Martin Petrov Ivan Klasnic inne i feltet, og fra sju meters hold banket kroaten ballen på direkten under beina til keeper Joe Hart og i mål.

2-1-ledelse for City ved pause altså, og dermed ønsket gjestene å punktere kampen så tidlig som mulig.

Og det startet godt: To minutter etter hvilen kriget nevnte Edin Dzeko seg sterkt løs, og avslutningen fra skrått hold sto i stil med forarbeidet. Boltons finske sisteskanse var utspilt, og City var tilbake i tomålsledelse.

Men om Manchester City har kvaliteter i angrepsspillet, mangler det fortsatt noe bakover på banen.

Trøbbel bakover
Spesielt Joeleon Lescott kan ikke være fornøyd med eget spill denne søndagen, og etter en times spill på Reebok tapte midtstopperen en hodeduell mot Kevin Davies. Spissens heading gikk i mål, og spenningen i kampen var tilbake.

Noen minutter senere ble Sergio Agüero, som i motsetning til i sesongåpningen denne gangen sløste bort noen fete målsjanser, byttet ut til fordel for Carlos Tévez.

Citys andre argentinske spiss fikk aldri markert seg i kampen, men Manchester City holdt likevel 3-2-ledelsen helt ut, og kan juble over tabelledelse etter to serierunder.

HTML EMBED