STOKE - CHELSEA 0-2:

Chelsea kan feire jul øverst på tabellen, tre poeng foran Manchester City, etter at de mandag kveld slo Stoke 2-0 på Britannia Stadium.

John Terry scoret kampens første mål etter bare et minutt spill, mens Cesc Fabregas doblet ledelsen etter pause.

- Det er vanskelig å komme hit å spille, men det tidlige målet gav oss noe å bygge på, og vi fikk kontroll på kampen, sier målscorer Terry til Sky Sports etter kampen.

- Manchester City og de andre gode lagene i nærheten av oss på tabellen kan ta flere seiere på rad, så dette var en viktig seier for oss i kveld, sier Chelsea-kapteinen.

London-klubben topper nå Premier League med 42 poeng.

- Har alle typene
Skal vi tro TV 2-kommentator Kasper Wikestad, vil de fleste slite med å ta fra London-klubben den plasseringen.

- Det er balansen i dette laget som gjør de til de heteste tittelkandidatene. De har alle typene. De har artistene, lagspillerne, driblefantene, ballvinnerne og duellspillerne i en herlig miks, uttalte en tydelig imponert Wikestad under mandagens kamp.

Marerittstart for Stoke
Hjemmelaget fikk en verst tenkelig start på oppgjøret da gjestene fra London kun brukte 1 minutt og 30 sekunder på å finne veien til mål.

John Terry fikk æren av å sende Chelsea opp i ledelse i sin 650. kamp for London-klubben da han stanget inn 1-0 etter en corner av Cesc Fabregas.

Stoke slet med å komme til de store sjansene, men Steven N'zonzi var nære med å utligne da avslutningen hans fra 22 meter traff en Chelsea-forsvarer og skiftet retning. Thibaut Courtois fikk imidlertid avverget skuddet.

Etter 32 minutter kunne Diego Costa ha økt gjestene ledelse da han kom alene med keeper, men Chelsea-spissen skjøt like utenfor.

Ved pause stod det dermed kun 1-0 til London-laget.

Stoke presset gjestene
Etter hvilen presset Stoke på for utligning, noe som førte til kontringsmuligheter for Chelsea.

Likevel slet begge lagene med å skape de virkelig store sjansene.

Stokes Charlie Adam var riktignok nære mål da han ladet kanonen fra cirka 20 meter etter 71 minutter, men skuddet gikk like til side for mål.

Fabregas-sleivspark
Etter 77 minutter kunne imidlertid Chelsea-fansen igjen slippe jubelen løs.

Cesc Fabregas mottok ballen fra Eden Hazard før han sleivsparket ballen i mål.

Flere mål ble det ikke på Britannia mandag kveld, og Chelsea leder dermed Premier League, tre poeng foran Manchester City.

Stoke City ligger fortsatt på en 13. plass etter mandagens oppgjør med 19 poeng.