Gå til sidens hovedinnhold

- De kan gjerne feste hele uken for meg

Strømsgodset kan sikre gullet mot bronsevinner Haugesund.

TROMSØ - STRØMSGODSET 0-0:

Denne høsten har Strømsgodset og Rosenborg knivet i toppen av Tippeligaen. Før den nest siste runden søndag lå drammenserne tre poeng foran trønderne.

Ronny Deilas menn har også en overlegen målforskjell denne sesongen, og dermed ville tre poeng borte mot Tromsø langt på vei sikre gull for Godset.

Tromsø hadde imidlertid alt å spille for, de også. Laget fra Nord-Norge har havnet i bunnstriden denne sesongen og risikerer å rykke ned fra den øverste divisjonen.

Spenningen og dramatikken var der, men målene uteble og det endte 0-0 i Tromsø.

Samtidig vant Rosenborg sin kamp mot Viking, noe som betyr at Godset er ett poeng foran med én runde igjen. Godset møter Haugesund hjemme i siste runde, mens Rosenborg spiller borte mot Lillestrøm. Laget fra Drammen har 36 plussmål i målforskjellen, mens Rosenborg har 22. Det skiller altså 14 mål.

- Skal bite fra oss
Tromsø på sin side kunne også trengt de tre poengene. Laget ligger nå under nedrykksstreken med sine 29 poeng, og kan i beste fall ende på kvalikplass i år.

- Det er ikke bare å dra hit å ta seieren. Tromsø er et bra hjemmelag, og det ble vanskelig. De kjemper for livet. Vi skal være fornøyd med ett poeng, sier Adam Larsen Kwarasey til C More.

Godset-trener Ronny Deila sa etter kampen at han var stolt av sine gutter.

- Vi gjør en fin kamp, og det er greit med uavgjort. Vi styrer 70 prosent av kampen, men møter et godt forsvar, sier han til C More.

Nå skal det hele avgjøres i Drammen neste helg.

- Jeg gleder meg som bare det. Vi vet vi er et godt lag og skal bite godt fra oss på Marienlyst. Nervene skal vi klare å holde i sjakk, sier treneren.

Søndag ble det klart at Haugesund har sikret bronsen i Tippeligaen. Det er nettopp laget fra Rogaland som møter Godset på Marienlyst neste helg.

- De kan gjerne feste hele uka for min del, sier Deila.

Mye sto på spill
Det ble en første omgang preget av kriging og dueller i Nord-Norge. Litt typisk for en kamp der det står mye på spill.

Vertene kom til de første farlighetene foran mål og både Morten Moldskred og Magnus Andersen kunne gitt Tromsø en drømmestart på kampen.

Andersen skjøt imidlertid utenfor etter fem minutter, mens Moldskreds avslutning etter åtte minutter ble stoppet av Kim Andre Madsen.

Godset startet med trioen Muhammed Keita, Ola Kamara og Adama «Dio» Diomande på topp. Etter 17 minutter gjorde Keita mye riktig, men skuddet ble for dårlig.

Thomas Drage var også en aktiv mann i løpet av de første 45 minuttene og i det 19. minutt fikk han ballen av Zdenek Ondrasek. Skuddet var godt, men snek seg utenfor.

Lars-Christopher Vilsvik er en viktig mann for Strømsgodset, men pådro seg en smell i første omgang og måtte ut. Inn kom Mounir Hamoud.

Rett før pause fikk gjestene sin største sjanse så langt i kampen. Diomande fikk vendt opp og avsluttet, men Benny Lekström i buret var med på notene og reddet.

Da dommer Ken Henry Johansen blåste for pause stå det fortsatt målløst på Alfheim, og spenningen var fortsatt til å ta og føle på.

Under streken
Den andre omgangen fortsatte litt i samme spor som den andre, men med utviklingen i andre kamper ble det plutselig et ekstra press på hjemmelaget.

Siden både Sarpsborg 08 og Hønefoss gikk mot seier i sine kamper, raste plutselig «Gutan» ned under nedrykksstreken.

De helt store målsjansene uteble og på Alfheim. Gjestene hadde kastet inn store, sterke Peter Kovacs i jakten på et vinnermål, men heller ikke ungareren kom til de store sjansene.

Det var Ola Kamara som kom til en av de største sjansene etter hvilen. Jarl-André Storbæk spilte fram og spissen klemte til, men ballen gikk via en motspiller og over.

Den aller største sjansen var det nok likevel Remi Johansen som fikk. På tampen av andre omgang traff han perfekt og hamret ballen i tverrliggere - og ut.

Nærmere scoring var det ingen av lagene som kom.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken