Kneopererte Mohammed Abdellaoue håper å rekke vårsesongen i tysk Bundesliga.

- Progresjonen er som den skal etter operasjonen. Jeg kastet krykkene denne uken, seks uker etter operasjonen. Det er helt etter planen. Anslaget er at jeg er ute i seks måneder etter operasjonen, sier landslagsspissen til NTB.

- Går alt etter planen er jeg 100 prosent fotballfrisk i januar. Det betyr at jeg håper å rekke del to av den tyske serien, fortsetter Stuttgart-angriperen.

Spissene kan ikke trylle

Han går en lang, vond opptreningsperiode i møte.

- De første tre månedene handler det bare om å komme i gang med en del sykling for å sørge for at jeg får tilbake styrke i kne og lår. Etter tre måneder kan jeg røre litt smått på meg med lett jogging. Det er en lang og kjedelig prosess, sier Moa.

Hele høstens EM-kvalifisering går uten spissen på banen. Det er dårlig nytt for landslagssjef Per-Mathias Høgmo, som har et landslag blottet for goalgettere. 0,58 mål i snitt per kamp er alt A-landslaget har maktet på de tolv siste landskampene.

- Det er nok mer sammensatt. For spissene på banen, også da jeg har vært der, er jobben å score mål. Men det er ikke lett for «Josh» (Joshua King), som jeg har sett i aksjon i de to siste kampene, som er alene på topp. Det han skaper må han gjøre på egen hånd. Det er ikke bare å kaste ballen opp til spissen og dro at han skal trylle. Han må få mer hjelp, sier Abdellaoue.

Skaper nesten ingenting

I 7 av 12 kamper under Høgmo har Norge gått målløse av banen.

- Det kan da ikke bli nok en «smultring» mot Malta i oktober?

- Det håper jeg da inderlig ikke. Selv om vi ikke har scoret mål, har vi skapt en del sjanser – spesielt da vi spilte 4-4-2. Mål bør og skal komme, men det er verre at vi nesten ikke skaper noe som helst, sier Moa.

Han er hjemme i Norge for å bruke litt kjærkommen tid med familie og venner. Onsdag var Moa en av attraksjonene, keeper Ørjan Nyland den andre, da Fotballforbundet lanserte sin millionavtale med Nike.

Selv om landslaget ikke vinner fotballkamper, får unge, nye spillere mye oppmerksomhet.

- Frisk vind, la oss kalle det for det. Det er et skifte på gang på den sportslige siden. Nå får vi inn Nike, som er blant de ledende i verden. Det er veldig positivt for meg som har brukt Nike i åtte-ni år nå. Jeg har et veldig godt forhold til selskapet, sier spissen som er dypt savnet for Norge. (©NTB)