NY RANGERS - LA KINGS 2-1:

NEW YORK/OSLO (Nettavisen): - Vi må jo vinne én for å vinne fire, sier Mats Zuccarello fornøyd der han står i garderoben med en skokk journalister rundt seg.

I en finale hvor det handler om å være første lag til fire seirer, fikk natt til torsdag omsider New York Rangers sin første.

Rangers, med nordmannen Mats Zuccarello i laget, reiser derfor til Los Angeles på stillingen 1-3 og med et håp om at det faktisk kan bli dem som hever Stanley Cup-trofeet over hendene når siste puck er skutt.

Etter tre kamper hvor marginene var på Los Angeles-kongenes side, tvang Henrik Lundqvist dem til å hoppe over til blåtrøyenes parti i den fjerde.

Rangers' svenske stjernemålvakt stoppet 40 skudd og vant for åttende gang på rad i en hjemmekamp hvor Rangers kunne blitt slått ut. Denne gang hadde det vært lite å si på et tap, faktisk. Kings vant skuddstatistikken 15-1 i tredje periode og 41-19 totalt.

- Vår dårligste kamp

- Dette er den dårligste kampen vi har spilt, og så vinner vi. I dag hadde vi marginer på vår side. De hadde noen store sjanser her, men det jevner seg ut og det er godt å se, sier Mats Zuccarello.

- Vi kom ikke opp på vår standard, og Kings spiller dessuten bra, men vi finner en vei til å vinne og det er det viktigste på sånne dager, sier oslogutten til Nettavisen.

- Laget presterer under pari, sier du. Hva synes du om egen innsats?

- Det samme som laget. det. Det er ikke den beste kampen, men vi jobber hardt, alle sammen. Dette er Stanley Cup-finalen, og har man ikke dagen, er det hard jobbing som gjelder. I dag var det laginnsats med hardt arbeid og fysisk spill.

NB! Vi har startet livedekningen av sommerens overgangsvindu.

- De kan skrive hva de vil

Han er klar over at dette må fortsette i Los Angeles i kamp fem.

- Det blir tøft i Los Angeles. De vil jo avgjøre så fort som mulig, men vi skal forhåpentligvis gi dem kamp og dra dit med vår beste hockey. Vi er et tøft lag å møte når vi spiller litt møkkahockey og Henke er på topp.

Seieren fikk kanskje en ekstra piff av at mange eksperter og kommentatorer i Nord-Amerika før denne kampen hadde konstatert at Rangers-spillerne så ut til å være helt ferdige etter 0-3-tapet i forrige kamp.

Kritikken gikk ikke på at stillingen var 0-3, men på spillernes kroppsspråk.

- De kan skrive hva de vil. Det er hva vi inne i garderoben synes og mener som gjelder. Det er hva vi prater om som gjelder. Hva som skrives rundt, bryr vi oss ikke om, sier Zuccarello til Nettavisen.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=DwTtiBrngT06m0XGd67KqNX8xYRzZM5wScmwP9SFVtrXYEmeVr8hmw86PIV1Wb0WTW7o5ZhECUkHGNZ6E8YTP8GiVgnRWgJnkAOtoflRnNCSREilhbyLeMXwy6PGGQfB6EIZtaXT8tE&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nytt Girardi-uhell

Når vi skriver at marginene hoppet over til blåtrøyenes parti, må vi nesten trekke fra Dan Girardi, Rangers-backen som på klønete vis rotet bort pucken så Justin Williams kunne avgjøre lagenes første finalekamp til fordel for Kings.

Girardi er normalt en stødig back, men akkurat da så han ut som alt annet.

Denne gang var det rett og slett uflaks som ødela for nummer 5.

Køllen hans knakk idet han som bakerste mann skulle slå den mot mål.

Dermed forsvant pucken forbi ham og veien lå åpen for Los Angeles-kaptein Dustin Brown, som alene med Lundqvist scoret og reduserte til 1-2.

Målet kom snaut midtveis ut i andre periode og bare et par minutter etter at Rangers hadde fått 2-0.

Lundqvist stoppet imidlertid resten av det som kom i denne kampen, inkludert samtlige 15 skudd imot i tredje periode.

Kings så ut til å utligne til 2-2 bare 1,11 minutter før slutt, da pucken kom seg forbi Henrik Lundqvist. Den stoppet imidlertid i snøen som hadde samlet seg på målstreken, og Derek Stepan fikk feid den unna før noen klarte å dytte den noen få centimeter til.

I første periode var det Anton Strålman som slo bort pucken etter at den hadde sneket seg forbi den svenske stjernekeeperen etter et skudd fra Alec Martinez.

Nullen sprakk for Quick

Hjemmelaget tok ledelsen etter 7,25 minutters spill i Madison Square Garden. Det var, ikke uventet, rekken til Mats Zuccarello som sørget for dette.

Benoit Pouliot styrte inn et skudd fra backen John Moore ved blålinjen, og dermed måtte Jonathan Quick finne seg i et baklengsmål for første gang siden Derick Brassard scoret 4-2-målet til Rangers 14,50 minutter ut i andre periode av kamp to.

I mellomtiden hadde lagene spilt 103,01 minutter uten at Rangers hadde klart å score.

6,27 minutter ut i andre periode økte Martin St. Louis til 2-0 for Rangers, da han var på rett sted til rett tid etter foran mål.

Selv om Brown reduserte drøyt to minutter senere, holdt dette til Rangers' første seier i denne finaleserien.

Neste kamp spilles i Los Angeles natt til lørdag.

Se høydepunkter her (med tillatelse av Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED