Gå til sidens hovedinnhold

De knusende DNA-bevisene

Her er de knusende bevisene som nagler Bahadir Mirzaolimov (27) til Overhalla-drapene.

NAMSOS (Nettavisen): Tirsdag la Kripos-etterforskerne Gøran Dyvesveen og Vidar Bekk fram resultatene fra de tekniske undersøkelsene i bolighuset i Overhalla der Anne Grete Vollum (35) og Cicilie Watnan Lian (7) ble drept.

De tekniske bevisene i saken er uten tvil fellende for dobbeldrapssiktede Bahadir Mirzaolimov.

Mange av de tekniske DNA-bevisene i saken er funnet i form av blodspor på åstedet. Den tiltalte 27-åringen forsøkte ifølge sin egen forklaring å ta sitt eget liv etter å ha drept Anne Grete Vollum.

Selvmordsforsøket skjedde blant annet ved at han rispet seg i det ene håndleddet med en kniv.

Trolig er det blod fra det selvpåførte riftet i hånda som ble funnet i en rekke rom på åstedet.

Også andre DNA-spor ble funnet av teknikerne.

Her er de omfattende bevisene:

 • Det er funnet en delvis DNA-profil fra 27-åringen på håndtaket til hammeren som ble brukt til å drepe Cicilie.
 • Fullstendig DNA-profil fra tiltalte ble funnet på en sigarettsneip i et askebeger på baderommet i bolighuset der drapene skjedde.
 • Anne Grete Vollums datter, som overlevde, ble blant annet kneblet med tape. I limet på tapen som var surret rundt tiåringens munn og hode, fant teknikerne fingeravtrykket til Mirzaolimov.
 • En herretruse som ble funnet på badet inneholdt tiltaltes DNA. Han gikk uten undertøy da han ble pågrepet ett døgn seinere.
 • På en vask på badet ble det funnet blod med tiltaltes komplette DNA-profil.
 • På kjøkkenet fant etterforskerne barfotavtrykk som tilhører Mirzaolimov.
  DREPT: Anne Grete Vollum og hennes ufødte tvillingsønner ble drept natt til 30. april i Overhalla.
  DREPT: Anne Grete Vollum og hennes ufødte tvillingsønner ble drept natt til 30. april i Overhalla.
 • Det ble funnet blod med tiltaltes fullstendige DNA-profil på kjøkkenvasken.
 • I rommet der Vollums ti år gamle datter ble bundet og kneblet, fant Kripos både fot- og fingeravtrykk fra 27-åringen.
 • Det ble også funnet DNA fra tiltalte på en Barbie-nattkjole som et av ofrene hadde på seg voldsnatten.
 • I en sekk som Bahadir Mirzaolimov bar da han ble pågrepet, fant politiet en herrebukse med blodspor. Blodet ble DNA-analysert, og tilhørte drapsofferet Anne Grete Vollum.
 • I lomma på buksene fant Kripos en nøkkel som passer til rommet der Vollum ble funnet drept. Døra til rommet var låst da politiet kom til stedet, og nøkkelen manglet.
 • I sekken hadde også Bahadir Mirzaolimov en kniv som manglet i et knivsett på kjøkkenet på åstedet.
 • I trappa på vei fra husets første etasje opp til annen etasje der Cicilie ble funnet drept, ble det funnet blodspor med fullstendig DNA-profil fra tiltalte.
 • På en rull med blå maskeringstape som matcher tapen som ble brukt til å kneble og binde tiåringen, ble det funnet en delvis DNA-profil fra Mirzaolimov.
 • 27-åringens mobiltelefon ble funnet ved siden av liket av Anne Grete Vollum. På mobilen fant teknikerne en tekstmelding som ikke var sendt, men lagret som kladd. I sms-en erkjenner Mirzaolimov at han har kommet fram til at han må drepe Vollum.
  DREPT: Cicilie Watnan Lian ble kun syv år gammel. Hun ble drept med stump vold mot hodet.
  DREPT: Cicilie Watnan Lian ble kun syv år gammel. Hun ble drept med stump vold mot hodet.
 • Bente Mevåg fra Rettsmedisinsk Institutt i Oslo opplyste også at det var funnet DNA under neglene til drapsofferet Anne Grete Vollum, og at DNA-et kan stamme fra tiltalte.
 • Også på maskeringstapen som ble brukt til å feste en plastpose rundt hodet på Vollum ble det funnet delvis DNA-profil som matcher Mirzaolimov.
 • I bilen der 27-åringen tilbragte natten på flukt, ble det funnet fullverdig DNA-profil både på en sigarettsneip og i baksetet. Begge disse matcher tiltalte.
 • Det er også påvist gjennom DNA at Bahadir Mirzaolimov er far til tvillingfostrene som Anne Grete Vollum bar, opplyste Bente Mevåg fra Rettsmedisinsk Institutt.

Bahadir Mirzaolimov har erkjent straffskyld for drapet på Anne Grete Vollum, men nektet skyld for drapet på Cicilie Watnan Lian og for grove voldsovergrep mot Vollums datter (10).

Overveldende
Bistandsadvokat Inger Johanne Dehli, som representerer Anne Grete Vollums datter som overlevde den brutale voldsnatten, mener den tekniske bevisførselen fra påtalemyndighetene danner et krystallklart bilde av voldsnatten.

- Bevisførselen i denne saken er virkelig overveldende. De tekniske bevisene knytter uten tvil den tiltalte til drapene, sier Dehli til Nettavisen.

Hun mener også at grusomhetene og brutaliteten i saken er tydeliggjort allerede i løpet av de to første dagene i retten.

- Det som er spesielt, er at både bevisførselen og vitnene har synliggjort den svært lange tidsbruken til gjerningsmannen. Han har vært lenge i huset, og tatt seg god tid. Han har til og med hatt tid til å røyke sigaretter innimellom. Det sier sitt, mener Dehli.

Hvis man legger Bahadir Mirzaolimovs forklaring til grunn, oppholdt han seg i huset i nærmere seks timer.

Anne Grete Vollums datter har overfor politibetjent Gunn Astrid Øfsti forklart at hun tror morens eksmann var i huset i mellom sju og ti timer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ville stoppe likbilder
Kripos-etterforskerne Gøran Dyvesveen og Vidar Bekk fortalte retten at det ble funnet en adapterledning til en mobiltelefon i senga ved siden av avdøde Anne Grete Vollum. Ledningen var slitt i to, og det var blod fra avdøde på begge ledningsstumpene.

Tirsdag ble det også lagt frem åstedsbilder for retten. Mizaolimovs advokat Arve Opdahl ville stanse Kripos i å vise fram bilder av likene av Anne Grete Vollum (35) og Cicilie Watnan Lian (7) for retten.

Begjæringen ble avvist av tingrettsdommer Lisa Elin Bech.

Midt under framvisningen måtte imidlertid Mirzaolimov forlate rettsalen fordi han ikke orket å se bildene av Cicilie.

Nettavisen følger saken i Namdal tingrett

Reklame

NÅ: Sjekk de utrolige tilbudene på Spring Friday