Gå til sidens hovedinnhold

- De kommer til å drepe Obama

Amerikanere frykter at Barack Obama skal lide samme skjebne som Martin Luther King og Kennedy-brødrene.

NEW YORK (Nettavisen): Bare åtte dager før valgdagen avslørte FBI et angivelig plott om å drepe presidentkandidat Barack Obama. To tenåringer med tilknytninger til nynazistiske miljøer er pågrepet for attentatsplanene.

VIncenzo Orilia, som jobber som anleggsarbeider i New York, vil verken stemme på Barack Obama eller John McCain. Han mener Obama er for uerfaren, og John McCain karakteriserer han som en spøk. Men han er overbevist om at Obama vil seire over McCain på valgdagen.

Derimot blir det en kortvarig seier, ifølge Orilia som mener rasehatet er for stort i USA til at de vil akseptere en svart president i Det hvite hus.

- USA er ikke klar for en svart president. De kommer til å skyte ham, akkurat som de gjorde med Martin Luther King, sier Orilia til Nettavisen.

Rasistiske holdninger
Gateselger Robert Meretsky er enig med Orilia og tror det er stor fare for at noen vil forsøke å ta livet av Obama hvis han blir valgt president.

- Store deler av USA har fortsatt rasistiske holdninger. Enhver person som har skapt forandring i verden, har blitt drept. Tenk på Jesus som i stor grad skapte endringer, og han ble jo korsfestet. Abraham Lincoln forsøkte å forandre USA under borgerkrigen ved å avskaffe slaveriet. Og han ble drept, sier Meretsky til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under).

Begge Kennedyene drept
- Alle som har skapt forandringer har blitt drept. John F. Kennedy ble drept fordi han ville forandre USA. Og broren Robert Kennedy ble også drept av omtrent de samme grunnene, sier Meretsky.

Allerede tidlig i nominasjonsprosessen i våres ble det gjennomført en meningsmåling som viste at 59 prosent av amerikanerne frykter for livet til Obama.

Alexis Paige fra New York er én av dem som engster seg for at drømmen om å få en afroamerikansk president vil briste.

- Jeg tror Obama kommer til å bli en bra president. Det har alltid vært hvite menn i Det hvite hus, og nå er det på tide med en forandring. Men jeg er sjokkert over nyheten om attentatsplanen, sier Paige.

- Jeg tror dessverre at sannsynligheten er stor for at noen vil forsøke å drepe ham på grunn av hans hudfarge og rase. Det er fortsatt mye som ikke har forandret seg i USA, mener Paige.

- Gud måtte forby at han blir drept hvis han blir valgt til president, legger hun til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Har de beste folkene
Presidentkandidat Barack Obama tar derimot attentatsplanene med stor ro, og understreker at det er et omfattende sikkerhetsopplegg som følger ham døgnet rundt.

- Jeg har de beste folkene i verden - Secret Service, sa Obama til TV-kanalen KDKA etter å ha holdt en tale i Pittsburgh mandag kveld.

Amerikanske myndigheter har vurdert at trusselen mot Obama er større enn andre presidentkandidater, og han fikk tildelt livvakter fra Secret Service tidligere enn noen annen i historien.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken