Trond Fuhre (43) har vært på over 100 turer for å se sitt høyt elskede Birmingham, deriblant fem derby mot naborival Aston Villa.

Langvarig hat
De har ikke vært like trivelige som de øvrige Birmingham-kampene hadelendingen har vært på.

- Det har eskalert de siste årene, men hatet har vært der i lang tid, sier Fuhre til Nettavisen.

Les også: Ryker England VM-håp her?

Vanligvis bruker Birmingham-derbyet å bli spilt klokken 12.00 på søndag, slik at kampene avholdes i lys og uten at folk har rukket å få i seg store mengder alkohol. Onsdag var det både mørkt, sent og fuktig da lokalderbyet ble spilt, og Fuhre er ikke overrasket over hva som skjedde på St Andrew’s i etterkant av ligacupkampen.

- Bråkmakerne kryper ut av alle hull når de kampene her dukker opp.

- Det er ikke ordentlige supportere. 70 prosent av de folka som var ute på gressmatta etter kampen ser du aldri på en kamp mot Fulham eller Wigan.

Beryktet hooligangruppering
Likevel innrømmer 43-åringen at Birmingham har et ikke ubetydelig hooliganproblem.

- Mange av disse folka er fra en gruppe som kaller seg Zulu Warriors. Den harde kjerne er vel på rundt 500 personer, men med sine mange undergrupperinger er de vel et par tusen.

- Birmingham er en veldig stor by, og da risikerer man også å få store grupperinger av denne typen.

Fuhre mener det er to grunner til at tribunebråket blir spesielt synlig mot Aston Villa.

- Vi er lillebror i byen, har vært det siden 60-tallet, og det er en viss misunnelse der – Villa har vunnet mye mer enn oss.

- Samtidig er forholdet mellom Villa og Birmingham som forholdet var mellom Lyn og Vålerenga. Birmingham-supporterne har i stor grad arbeiderklassebakgrunn, Villa-supporterne er mer middelklasse – det er et tydelig klasseskille mellom supporterne.

Forventet bråk
Onsdagens opptøyer var derfor ventet, selv om omfanget var større enn det de fleste hadde spådd.

- Jeg visste det ville bli bråk, men at det skulle bli av en slik karakter hadde jeg virkelig håpet at vi hadde unngått.

- Det var ikke uten grunn at politiet ønsket at kampen skulle flyttes til en annen dag, og selv om det var masse politifolk der, så er det nesten umulig å få stoppet problemene når hundrevis løper utpå banen.

Fraråder familier å reise
Likevel har ikke onsdagens episode skremt Fuhre, selv en meget habil fotballspiller i sine yngre dager, fra å reise til Birmingham i framtiden.

- Jeg har vært der så mange ganger at jeg kjenner forholdene, så det er ingen fare.

- Birmingham har ellers få problemer med bråk, men akkurat et lokaloppgjør mot Aston Villa vil jeg nok ikke anbefale en norsk familie i å dra på.

Her er TV-bildene Sky News viste fra onsdagens opptøyer:

HTML EMBED

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

HTML EMBED